ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»План-тренировка с кростренажор

План-тренировка с кростренажор

Тренировка с кростренажор
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

План-тренировката с кростренажор е най-добра за хора, които имат този уред у дома. Тя е с продължителност 25 минути и включва промяна на темпото. Тренировката доказано осигурява добро натоварване на мускулите на ръцете, седалището и краката. Регулярното ѝ провеждане тренира издържливостта на тялото, като в същото време гори доста калории.

Първият важен фактор е какъв кростренажор имаме. Тренировката се отнася за 10-степенен крос кростренажор. Ако този, с който разполагате, е с по-малко или повече степени, е добре да съобразите степените спрямо увеличаването на натоварването в посочената план-програма.

Преди всяка тренировка е задължително да направите загрявка. За тренировка с кростренажор е добре да загреете най-вече раменете, лактите, тазобедрената става, коленете и глезените. След като го направите, пуснете любимата си музика и се качвайте на уреда. По време на тренировката гърбът трябва да е изправен, коремът – прибран, лактите - свити, а китките – отпуснати.

Степените, които са указани в програмата, описва как вашето тяло трябва да приема всеки интервал от програмата. Ако не се чувствате комфортно, нагласете степента спрямо вашите нужди.

План-тренировка с кростренажор:

От 0-4 минута – Степен 2 – леко ходене

От 4-7 минута – Степен 4 – тичане

От 7-9 минута – Степен 4 – бързо ходене

От 9-12 – Степен 5 – бързо ходене

кростренажор

От 12-14 – Степен 5 – бързо ходене

От 14 – 16 минута – Степен 6 – тичане

От 16-17 минута – Степен 6 – бързо ходене

От 17 - 19 - Степен 7 – тичане

От 19 – 20 минута - Степен 7 - бързо ходене

От 20 – 21 минута – Степен 8 – спринт

От 21-25 – Степен 2 – леко ходене

Ако след като приключите 25-минутния цикъл се чувствате добре, може да повторите тренировката от 4-та минута натам. Завършете с разтягане.

Относно честотата на повтаряне на тренировката, то това е строго индивидуално и зависи най-вече от това как се чувствате. За да има ефект, минималното повторение е три пъти седмично. Разбира се, има хора, които практикуват план-тренировката ежедневно, но за това се изисква много издръжливост и воля.

Слушайте тялото си, то най-добре знае кое е добре за него. За да имат максимален ефект, тренировките се съчетават със здравословно и балансирано хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати