Солидна закуска с млечни продукти помага при отслабване

Солидна закуска с млечни продукти помага при отслабване

Ако закусите добре с кисело мляко, прясно мляко и сирене, ще помогнете на диетата си за отслабване и дори ще намалите риска от диабет тип 2, заяви доктор Даниела Якубович от Университета в Тел Авив.

Причината е, че млечните продукти са богати на суроватъчен протеин, който засища и може да е верен съюзник на желаещите да стопят няколко килограма, предава Българското национално радио.

Закуска с продукти, изобилстващи от суроватъчен протеин, е много по-полезна от консумацията на протеините в яйцата и рибата тон.

Изследвания са показали, че суроватъчният протеин предотвратява рязкото покачване на кръвната захар, което е жизненоважно за хората с диагностициран диабет тип 2.

Ако не се промени диетата на болните, има опасност с времето високите нива на кръвна захар да предизвикат проблеми със сърцето, да увредят сериозно органите и да влошат зрението.

Калорична протеинова закуска, средноголям обяд и по-лека вечеря е доказана успешна стратегия за отслабване при хора със затлъстяване и диабет тип 2, споделя доктор Якубович, която е професор по медицина и диетолог.

Солидна закуска с млечни продукти помага при отслабване

Изследванията показват, че когато приемаме протеини, тялото ни потиска хормона на гладагрелин, което значително улеснява пригаждането и към най-строгия хранителен режим.

В експеримента са участвали 48 доброволци със средна възраст над 59 години, чиято закуска била различна. Първата група закусвала с млечни продукти, втората – с яйца, риба тон, соя, а третата група – със закуска от въглехидрати.

Крайните резултати след 12 седмици показали, че най-много е отслабнала първата група - със средно 7.6 килограма. Най-малко от теглото си са свалили от групата, която всяка сутрин е закусвала с въглехидрати – 3.1 килограма.

Суроватъчният протеин за разлика от другите протеини помага и тип поддържането на нормални нива на кръвна захар.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати