ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Есенен детокс – бързо и лесно само с тези 3 храни!

Есенен детокс – бързо и лесно само с тези 3 храни!

1 от 3 Снимки

1. Ябълка


Есента е сезонът на вкусните пресни български ябълки. Похапвайте ги с коричката, като предварително се убедите, че не са обработени с химикали за свежест. Една ябълка дневно е способна да направи чудеса.

В първите есенни дни всеки се нуждае от пречистване на организма. Това презарежда батериите и ни дава нужната енергия да се справим с депресията и умората, така типични за този период.

Денят намалява, слънцето залязва по-рано, а сутрините стават все по-студени. Зимата идва и само след месец ще трябва да приспособим тялото си към новия сезон. Всичко това носи огромен стрес за организма.

Късната есен при много хора отключва купища хронични заболявания. Старите болежки започват да се обаждат, а хората стават идеална мишена за грип, настъпващи именно в този момент. Нужно е да се противопоставим на тази тенденция колкото се може по-рано, за да не пострадаме.

За да се подготвим за това, което ни предстои, най-важен е детоксът през есента. Стартирайки го още днес, ще имате шанса да изгубите няколко килограма и да изгоните отровите и шлаките от организма. Освен това ще подсилите имунитета си.

За да се прочистим в началото на зимния сезон, е нужно да включим няколко ключови храни в диетата си. Те не само засищат, но и носят на организма точно това, от което се нуждае в този момент. Ето кои са те:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати