ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия»Хирофобия - страх от ръце

Хирофобия - страх от ръце

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Страх от ръце
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Хирофобията представлява натрапчив и ирационален страх от ръце. Това е необичайна фобия, която не е широко разпространена. Възниква в резултат на различни причини.

Ръцете могат да бъдат инструменти, които създават, които галят, но в същото време те се използват и като оръжия, които нараняват и дори убиват.

Хирофобията, както и повечето фобии се появява в отговор на някаква сериозна травма в миналото на дадено лице.

Фобия от ръце

Това може да бъде нараняване в областта на ръцете. Силната болка в дланите и пръстите може да доведе до негативно отношение.

В други случаи страхът от ръцете е породен от насилие. Някой който е бит в миналото или е гледал по филми за ужасни престъпления като душене, може по-късно да развие хирофобия.

Не е изключено ирационалният страх да се фокусира само върху някои видове ръце. Силни и твърде загрубели ръце могат да бъдат във фокуса на жена, която е ставала жертва на физическо насилие.

За никой не е тайна, че ръцете са чудотворни и в същото време чувствителни инструменти. Сръчните ръце могат да създадат шедьоври на изкуството, деликатни елементи, метални конструкции.

Хирофобия

От друга страна ние всеки ден използваме ръцете си, за да се справим с шеметната последователност от задачи, които чакат да бъдат свършени.

Лечение на хирофобия

Поради невероятната роля на ръцете в нашия живот, хирофобия може да причини сериозни проблеми. Придобиването на контрол е ключът към разрешаване на повечето фобии.

В тежките случаи трябва да се посещава психотерапевт, който да помогне на лицето в преодоляването на болезнените страхове. Лечението трябва да се извършва постепенно, без притискане на пациента.

Лицето постепенно трябва да преодолява натрапчивия страх, осъзнавайки, че околните не са заплаха за него, а ръцете са нормална част от човешкото тяло, която не трябва да буди страх.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати