Режим на кърмене на новородено

Режим на кърмене на новородено

За да се развива правилно и да наддава достатъчно, трябва да знаете и колко често да кърмите малкото човече.

1
Мама и Бебе - Как да се справим със сополите при бебетo

Как да се справим със сополите при бебетo

11.08.2018045

Умереността е от ключово значение, когато става дума за справянето със сополите на бебето. Каквото и да правите, ако бебето започва да показва признаци на раздразнение. . .

Мама и Бебе - Колко яде бебето по месеци

Колко яде бебето по месеци

05.08.2018071

С идването на бебето у дома родителите се изправят пред много неизвестни. Така започват и множеството върпоси за това как да се справят и бебето им да се чувства по-добре – здраво, нахранено, спокойно и готово да расте.

Мама и Бебе - Разстройство при бебето

Разстройство при бебето

18.07.2018046

Новородените бебета не идват в дома ни с инструкция за употреба, както на много млади родители би им се искало. Освен много радост, мъниците дават и много поводи за притеснения.

Мама и Бебе - Колко често трябва да ака бебето?

Колко често трябва да ака бебето?

13.07.2018058

По същия начин, по който няма изконно човешко правило, установяващо кога един възрастен човек трябва да се изхожда по голяма нужда, няма и съществуващо такова, което касае бебетата. Всяко човешко същество е отделен индивид, без значение дали е на 1 месец,

Мама и Бебе - Как да се справим с ревящо бебе

Как да се справим с ревящо бебе

11.07.2018060

Колкото и да сте изнервени, не повишавайте глас. Викането само ще изплаши бебето и ще го накара да реве още по-силно. Сред младите родители е много популярно използването на бял шум.

Мама и Бебе - Как да държим бебето

Как да държим бебето

09.07.2018098

Появата на бебето изпълва живота ни с щастие и смисъл, но трябва да научим и много неща относно грижата за малкото човече. Едно от тях е как да го държим правилно. Колкото и да ви се иска да гушкате бебето, помнете, че то е малко и крехко и можете да го н

Мама и Бебе - Хранене на бебето по месеци

Хранене на бебето по месеци

03.07.20180145

Наясно сте, че не съществува някаква всеобща и възприета от всички педиатри по света схема за хранене на бебето по месеци.

Мама и Бебе - Схема за хранене на новородено

Схема за хранене на новородено

30.06.20180120

За да расте бебчето ви, да се развива правилно и да е здраво, е важно да получава достатъчно храна. Още от първите часове на живота на наследника ви трябва да знаете с какво, по колко и колко често да го храните.

Мама и Бебе - От колко сън се нуждае бебето?

От колко сън се нуждае бебето?

29.06.2018096

Подобно на възрастните, бебетата спят в различни периоди от време. Настроението и доброто състояние на вашето бебе често са добър знак за това дали то е спало достатъчно време.

Мама и Бебе - Хранене на бебето от 0 до 3 месеца

Хранене на бебето от 0 до 3 месеца

15.06.20180180

Ясно е, че след като ще обсъждаме темата за храненето на бебето от 0 до 3 месеца, става въпрос само и единствено за кърмене или хранене с адаптирано мляко.

Мама и Бебе - Повръщане след хранене при бебе

Повръщане след хранене при бебе

06.06.20180132

Повръщането при бебетата е много често срещано явление. В повечето случаи то не трябва да Ви притеснява. Не си мислете веднага, че бебето е повърнало защото е болно или пък защото млякото или храната, която му давате, е била развалена.

Мама и Бебе - Как се кърми бебето

Как се кърми бебето

17.05.2018096

Кърменето е вероятно един от най-естествените процеси, съществуващи както при хората, така и при бозайниците. Естествен процес, стар колкото целият свят.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни