Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Какви фъстъци да изберете за маслото
Има огромно значение какви фъстъци ще купите. В търговската мрежа има ужасни фъстъци, които са били продавани за фураж на животни поради ниското си качество....

Според експертите фъстъците са основният виновник за тежките алергии, които някои деца развиват след раждането си....

Най-често срещаните хранителни алергии са тези към фъстъци, сусам, краве мляко, соя, яйца, черупкови плодове, фъстъци, пшеница, риба и миди....

Варивата, фъстъците и семките са добри източници на протеини. Една чаша бял боб осигурява 21 грама, една чаша фъстъци – 41 грама протеин, а една чаша тиквени семки осигурява 39 грама протеин....

Това са риби, ракообразни, соя, пшеница, фъстъци и ядки.
Децата също често имат алергия към храни като фъстъците, яйцата и млякото....

Наблегнете и на витаминозни храни, които съдържат витамин Е: растителни мазнини (слънчоглед, царевица, маслини, соя, рапица, фъстъци), ядки, бадеми, фъстъци....

За да разнообразите някоя салата, достатъчно е да добавите шепа ядки – това може да са орехи, лешници, фъстъци, а защо не и слънчогледови или тиквени семки....

Алергия към фъстъци
В последните 10 години най-интензивно проявяващата се алергия в световен мащаб е алергията към фъстъци....

Това означава, че ако сте свикнали да приемате по пакетче солени фъстъци, това няма да се отразява видимо на теглото ви. Но ако сте на безсолна диета, дори едно фъстъче е способно да помести стрелката на кантара....

2

Полезни храни при себореен дерматит са още ядките като бадеми, фъстъци, кашу, лешници и шамфъстък. Също така сушени кайсии и сини сливи, шипки....

Ако имате кръвна група В, избягвайте царевица, пшеница, елда, леща, домати, фъстъци и семена от сусам. Пилето също не е препоръчително....

Протеинови храни (яйца, фъстъци, фасул, грах, леща, пилешко и пуешко месо) – тези храни засилват кръвообращението на скалпа
Храни богати на магнезий (бадеми, спанак, кашу, леща, кафяв ориз) – намаляват загубата...

Балансираното хранене е особено важно за бъдещите майки – хубаво е да наблягат на плодовете и зеленчуците, да избягват преяждането с ядки и най-вече с фъстъци, защото те са способни да провокират алергични симптоми у детенцето...

Богати на витамин Е са пшенични зародиши и различните ядки – орехи, бадеми, фъстъци, лешници.
Внимавайте с количествата алкохол....