Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Как да бъда себе си в свят, в който отхвърлят различните?

Как да бъда себе си в свят, в който отхвърлят различните?

Как да бъда себе си в свят, в който отхвърлят различните?
Здравейте читатели!

Аз съм момиче на 21. От около 7 години съм наясно със факта, че харесвам, влюбвам се и боготворя хора от същия пол, но от тук започва всичко. . . Когато за пръв път усетих подобни чувства се уплаших много, чудех се какво не е наред, даже се молех да ми мине. Всичко обаче се оказа доста по-силно от онова, което очаквах. С времето се научих да го приемам, беше ми много трудно да го крия от всички, болката е ужасна, докато един ден просто не се сдържах и казах на майка си.

Това, което тя каза беше потресаващо, неща от рода на "ще се откажа от теб, потърси психолог, какво бъдеще ще имаш" страшно болеше и жалкото е, че от тогава минаха няколко години а тя все още е на това мнение. Имах и връзки с мъже в опит да се превърна в "нормална", но ефект нямаше. Всичко, което исках и продължавам да искам е да дам цялата си обич, подкрепа и нежност на човек, който аз сама ще избера а не на такъв, който за обществото ще бъде идеален. Как да се изправя срещу общоприетото щом се чувствам така самотна и изгубена, не намирам сили и смисъл в нищо, дори няма с кого да говоря за това. . .

Благодаря за отделеното време, просто когато човек сподели олеква
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#161996
Благодаря Ви много за стойностните коментари :)
4
0
Виолета
Виолета
22.10.2015 01:39
Да не ти пука какво мислят другите! В крайна сметка 1 живот живеем и е важно ние да се чувстваме добре, а не "какво ще кажат хората"!
4
0
Пламена M.
Пламена M.
13.10.2015 15:07
Бъди себе си, никога не обръщай гръб на това, което си. Успех :)
6
1
Потребител#162065
Мила, недей да гледаш общоприетото, бъди себе си, обичай това, което искаш, обичай това, което правиш. Ако се стремиш да си в рамките на т.нар. "нормално" ще намразиш себе си. Няма дефиниция за нормално.. всеки човек е различен и индивидуален, а ти трябва да следваш това, което си! Нормалното за едни е ненормално за други и това, което е прието от обществото не винаги означава, че е правилно. А и аз лично познавам хиляди като теб и всяка от тях се е разкрила и е уникална, както и щастлива, защото не се съобразява с хорското мнение. А майка ти в момента, в който те види щастлива ще те разбере. Успех! :)
8
1
miglena
miglena
08.10.2015 18:25
Няма нищо лошо да си различен! След като си успяла да го признаеш пред себе си, няма значение какво мисли останалия свят за това. Най-важната си ти! Не си сама, има много като теб, различната сексуална ориентацие не е нищо лошо. Не трябва да се смяташ за нещо по-малко от другите, напротив - ти си специална и унилакна. Винаги бъди това, което си. Кураж и успех!
8
1

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: