Ezine.bg»Споделени Истории»Раздяла»Семейството ми го мрази, а аз съм бременна от него!

Семейството ми го мрази, а аз съм бременна от него!

Семейството ми го мрази, а аз съм бременна от него!
Здравейте! Момиче на почти 20 години съм.
Имам приятел от повече от 2 години, но семейството ми не го прие още от началото. За това се крием през цялата си връзка. Те не само не го приемат, те го мразят. Особено майка ми е крайно враждебна към него. Само да се спомене името му и на секундата е избълвала обиди срещу него. Няма основателна причина. Никога не се е държал зле с мен, никога не ме е удрял, понася с мълчание държанието на родителите ми. Не го искат просто, защото е ТОЙ. Според тях не е достоен за мен. Винаги ми е казвал, че дори и да не е сега, все някога ще трябва да реша дали да остана с него или да го зарежа заради семейството ми. Отлагах това решение до последно, защото знаех, че избера ли него оставам без роднини до края на живота си. Майка ми сама ми го е казвала : " Избереш ли него, забрави че си ни дъщеря. "

Само дето този момент дойде. И решението го взе приятелят ми. Поиска от мен да се разделим, не можел да ме наранява още като ме държи до себе си. Чувствал се виновен, че ще изгубя всичко заради него. Минаха 2 седмици от тогава. Разбрах, че съм бременна. Никой не знае. Дори и приятелят ми. Не знам какво да правя. Не работя. Нямам пари за аборт. ако му кажа, няма да ми позволи да махна бебето. Ако поискам помощ от нашите, как ще им обясня кой е бащата? В безизходица съм. Сама си надробих тази каша. Знам го. Което и да избера, ще загубя много. Не искам да правя аборт. Може бебето още да не чувства нищо, но то с нищо не е виновно, че просто се е появило в неподходящ момент. Обичам и НЕГО страшно много, но просто нямам смелостта да застана пред нашите и да им кажа в очите всичко. Отгледана съм с бой, обиди и липса на обич. Може би това се е отразило на самочувствието и смелостта ми. Не знам. Не знам какво да правя! Моля Ви, помогнете ми!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
нели
нели
08.07.2016 16:37
кажи на вашите и на момчето
1
0
УшмиФка
УшмиФка
08.04.2016 16:07
Кажи на момчето, бъди с него. Моят баща също беше против сегашният ми приятел (от страх, че ще е като бившият ми) и тогава казах на баща си, че иска или не - това ще е бащата на внуците му и, че ако иска да си види внуците, значи ще започне да уважава изборът ми, ако ли не - да не ми е пред очите. Сега баща ми се държи добре с него.

Факт - родители са, но в крайна сметка това е твоето лично щастие. Голяма си и ти си индивидуална личност. Никой не може да ти каже с кого ще си щастлива - само ти можеш да решиш това, дори да си сбъркала, това е твоят избор - не техният. Бъди с мъжа, с който си щастлива и отгледай детето, което си създала с любов. Не прави аборт.
1
0
Juja
Juja
03.03.2016 00:33
Щом си забременяла значи решението е на лице оставаш с човека когото обичаш просто е
3
0
Пламена M.
Пламена M.
22.02.2016 18:05
заставаш пред родителите ти, казваш им всичко, казваш и на него и да те измъква от тях. Това е!
6
0
Кали
Кали
21.02.2016 10:57
Здравей мила. Аз съм в подобно положение от над 2 години. Родителите ми не одобряват момчето до мен. Имахме безброй караници и съм търпяла безброй обиди от страна на баща ми най-вече. Но това което искам да ти кажа е да не се отказваш от човекът, когото обичаш. Аз правя така. Никак не е лесно - знам. Обаче по това което съм видяла от себе си знам че ако се разделиш с обичаният човек вечно ще виниш родителите си. Дръж на човека до теб.. ако се разбирате с времето нещата ще се променят. Ако имаш възможност и желание можете да заживеете заедно на квартира или с родителите му временно. Колкото до това че си бременна според мен е редно той да знае.
Това все пак си ти и твоят живот, сама решавай кого искаш. Родителите ни не могат цял живот да са с нас и да ни водят за ръка. Те на времето са се избрали един друг, а сега е ред на нас - децата им да направим своите избори. Аз за себе си избрах любовта, а родителите са родители и все някога ще простят и приемат. Ако мислиш че наистина обичаш момчето до теб бъди с него. Всичко друго ще се нареди. Бъди СИЛНА!
3
15
г
г
20.02.2016 13:24
Много са ми глупави родители дето казват такива неща,дори да избереш него те защо трябва да не са част отживота ти,всеки сам избора с кого да бъде,според мен кажи и на вашите и на него и тогава решавайте.
6
5
Мими
Мими
20.02.2016 00:01
Тъжно е, когато трябва да избираш между любов и родители. Но не си малка. Детето е най-голямата благословия, и ако ти го искаш, и си готова да се грижиш за него, единствено ще те посъветвам да кажеш на твоето момче, и да си изградиш собствено семейство. Такова в което няма да го има напрежението, обидите и боя. Вашите може и да се цупят, но видят ли бебето, ще омекнат. Връзката между баба/дядо и внуче е изключителна. Но направи това което ТИ искаш, не това което ще се хареса и ще е угодно на другите. Успех, каквото и да решиш, и дано съм била полезна.
10
15

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: