Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Здравето е най-важно!

Здравето е най-важно!

Здравето е най-важно!
Здравейте, пиша тук не толкова защото искам помощ, а защото когато остана сам се сривам още повече психически. Проблемите ми със здравето са прекалено много, за жалост за някои от тях е късно да се направи каквото и да било. Преди няколко месеца се събудих с ужасни болки в цялото тяло, не можех да си поема въздух и ме приеха в болница. Там ми правиха всевъзможни изследвания, накрая ми казаха че имам херпес зостер (опасващ херпес) и точно когато си мислех, че по голям от кошмар няма се оказа точно обратното. Откриха се и още няколко проблема, от които за един е прекалено късно за да се направи каквото и да е, не се повлия от нищо. От болницата не ми дадоха особени надежди ( само да вметна че не бях само в една болница, ако някой реши да каже или пита да ходя и при други лекари ). Просто ми казаха живей пълноценно и не се притеснявай за нищо ( сванах намека сам, не съм толкова глупав ). Лошото е че психиката ми се срина ужасно много, още не мога да осмисля какво става и защо.

Едва на 23 години съм и просто не мога да повярвам, че е възможно точно на мен да се случи. Нарочно не пиша за това какво точно ми има, защото ми остава още по зле когато се говори за това или го мисля ( въпреки, че не ми излиза от главата). Просто исках да си споделя проблема, не търся толкова помощ или нещо друго, но се чуствам малко по-добре когато пиша или споделям с някого. За толкова много неща не вярвах, но когато вече опре до теб или стане твръде късно започваш да вярваш на всички съвети и неща, на които преди време си гледал с насмешка. Когато научиш някоя тежка диагноза за себе си, особено ако знаеш, че е твърде късно или нищо не може да се направи страха от това, което следва е толкова неописуем и силен, че просто сякаш оставаш без психика, живота ти коренно се променя ( просто доживяваш ). Мога да продължа да пиша още много, но няма нужда от чак такива романи. Ако сте ме разбрали, благодаря за разбирането и бъдете сигурни, това че живота е един миг е доста вярно ( нещо в което никога не вярвах).
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
УшмиФка
УшмиФка
08.04.2016 15:56
Не знам колко са тежки проблемите ти, но паднеш ли духом - ще става по-зле. Казвам ти го от личен опит. Тялото ти реагира на мислите ти, на страховете ти. Приеми проблемите си, не се самонаказвай, въобще защо трябва да се самосъсипеш? Нима една болест може да те събори? Да отнеме живота в теб? Ще го позволиш ли? Живееш ли в страх, в депресия само ще подпомогнеш влошаване на здравето си. Когато човек е в депресия имунната му система пада по-лесно и е по-податлив на външни влияния.

Ще ти споделя нещо лично - аз самата живея със заболяване, което може да ме вкара в гроба, само докато изкача едни стълби до втория етаж на блока. Но имаше деца в болницата, които припадаха само докато си вземат хладък душ, чиито сърца докато се обърне в леглото и пулса им скачаше двойно. Е, аз живея и не мисля да умирам. Самите доктори ми казаха, че състоянието ми е тежко, че трябва да живея монотонно, без емоции в живота, без активни дейности. Но живея и няма да позволя едно заболяване да ме победи, дори да знам, че ще живея с него докрай.

Не се страхувай от това, което може една болест да ти причини, единственият, който може да ти бавреди всичко - това си само ти. Не се самосъсипвай!
0
0
neferet46635
neferet46635
19.03.2016 13:50
Слушай сега. Изобщо не мисли за тези работи. Живей си живота така както на теб ти харесва прави работи дет на теб ти доставят удоволствие и остави лошите новини на страна. Дори и най тежката диагноза да ти поставят да не ти пука мисли че си здрав и че можеш всичко да преодолееш и живей щастлив постарай се да се чувстваш щастлив и живей живота като на здрав и независим човек и че няма нищо което да не постигнеш. Вземи се у ръце и другото го остави на страна само ти стъжнява живота. Колкото до лекарствата...докато ги пиеш си мисли че са ментови бонбонки. Колкото до болестите си мисли че в твоя град има най- добрата болница на света и че тази болница има най- добрите специалисти и че няма нещо което да не могат да излекуват и мислено отиди до тая болница и мислено се върни здрав и щастлив вкъщи. Ако мислиш че това са само заблуди си продължи да мислиш че си зле но да знаеш че така си пропиляваш живота. Само си помисли колко страхотни и хубави дела можеш да направиш през живота си независимо от това дали си с най- тежката диагноза. Представи си че малко живот ти остава. Ще е грях да го преживееш мислейки че си скован от болести и че нищо не можеш да направиш.
0
0
Пламена M.
Пламена M.
07.03.2016 17:26
Херпесът се лекува, за другите ти заболявания не знам. Според мен обаче всичко е лечимо, колкото и да те уверява в обратното медицината. Смятам, че със силата на мисълта можем да се излекуваме от всичко. Мисли позитивно, медитирай и не слушай лекарите! Успех!
6
0

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: