Със свекърва ми на море

Със свекърва ми на море
Не зная дали ви се е случвало на вас такова преживяване, но на мен ми дойде до главата. Цяла година плануваме почивката си, мечтаем как ще отидем тримата – аз, детето и съпруга ми на море.

Тъй като в момента аз съм в отпуск по майчинство социалните ми контакти са доста ограничени. За това чаках това море. Но, уви.

Свекърва ми под предлог да помага за детето изяви желание да дойде с нас, уж ние да сме имали време за развлечение. Съпругът ми не можа да и откаже и сега ще пътуваме четиримата.

Вече не ми се ходи на никаква почивка. Явно спасение от нея няма, дори и за една седмица. А ние се справяме сами с гледането на детето, то не ни създава проблеми.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (74)

Изпрати
Мим
Мим
26.09.2013 09:50
Вижте сега съгласна съм , че свекървите не са най- голямото зло, но съгласете се и вие че не са съвсем безвредни!
Едно запомнете никоя свекърва не става майка и никоя снаха не става дъщеря. Целта на занятието е мелят брашно двете.
Да, това, че снахата е отишла в дома й и иска да си разиграва коня не е правилно, но правилно ли е тя да проваля всякакъв опит за моменти на интимност м/у снахата и сина.? Като толкова иска да помага за детето да беше поискала да й го оставят, за да го гледа вкъщи докато младите са на море.
Момиче съвета ми към теб е изнесете се отделно и поговори с мъжа си по този въпрос.
Станалото не е болка за умиране, но ще има и други такива случай.
3
1
аз
аз
24.09.2013 10:49
напълно подкрепям коментара на Катя ... а що се отнася до Нези не е права.Тук всеки изказва свое мнение,а ако на някой не му харесва единственото което може да направи е да изкаже своето,а не да критикува и обижда другите.Катя е права до толкова ,че ако не сте си подсигурили дори до някаква степен финансово къде сте тръгнали да се жените и да създавате семейство в чужда къща,а после да имате претенции...свекъвата била лоша,нахална и т.н...ако живееш на чужд гръб в чужда къща няма да търсиш вината в другите ... потърси я първо в теб самия ,направи разбор на живота си и го промени ...без оправдания че няма работа и "кифлите" едва ли не ви взимат хляба.Звучи ми злобно и завистливо.
3
0
ели
ели
22.09.2013 22:53
Имам опит "Със свекървата на море " та ме провокираха някой от коментарите да го споделя.
Живея отделно от свекъра си, и сме си открай време в чудесни отношения.Формулата е простичка- Която с каквото може помага на другата, ако не може или не желае да помогне се старае да не пречи.
За мен бяха трудни години, с три деца (две мои и племенник, между 4 и 10г.)Морето си беше изпитание. Следващото лято семейния съвет реши: Свекървата с мен да помага. Речено сторено, настанихме се в квартирата, напъхахме се в банските и на плажа. Децата със смях и пискане атакуваха водата и се започна шоуто, когато аз във водата и тя с мен , аз на пясъка и тя с мен ......Проведох бърз инструктаж по безопасност и по конкретно по темета защо деца на 5, 8, и 11г.не може да са сами във водата, а ние блажено притворили очи да се греем на слънце и да си гукаме. Резултата от инструктажа беше нулев, че и по-лошо.Смятайки, че са под надзор си позволих да се отпусна, но поглеждайки какво да видя- Бабата на крайчеца, водата и мокри петичките обърнала гръб на децата и зяпа хората по плажа........Отказа плажно масло , изгоря като рак, в квартирата взима бърз душ и чака да и сервирам вечерята, обяда (сутрин се измъкваше на кафе при приятелка)На третия ден вечерта се плисна пороен дъжд(началото на септември е)сутринта мрачно, хладно. Мисля си, че оставащите ни два дни плаж няма да е възможен, с децата из града по разходки и силно ограничени финанси си е направо мазохизъм и реших че е най-добре да събираме багажа и да се прибираме.Олеле като се разфуча тази жена , тя за какво била дошла да я прибирам толкова рано ли?!..... аааааааааа много си я харесвам свекървата ама на море с нея ТЦ
2
0
Нези
Нези
22.09.2013 15:53
Боже Катя, колко си тъпа и зла !
Ти си асоциален човек и не умееш да контактуваш.
Един ден ще останеш сама, защото ти това искаш.
Да, младите трябва да живеят отделно. Но в тази криза хора с 2-3 висши образования и 2-3 езика не могат да си намерят работа. И това от разни "калинки" и агресивни кифли !!!
Какво лошо има в това родителите да помогнат на децата си в труден момент?
0
2
АЛЕК
АЛЕК
22.09.2013 15:34
Много странни разсъждения прочетох.. Аз съм изключително самостоятелен и веднага след излизането от казармата (бях на 20г.), заживях самостоятелно. Няколко години по-късно се ожених. Работех на 2 места и се оправяхме идеално. Когато ни се роди детето, тъща ми дойде от провинцията и се нанесе у нас да помага за бебето. Аз нямах нищо против, защото с две жени никога не ми се наложи да сменя дори един памперс..спях си кротко в самостоятелна стая, а двете дами се занимаваха с бебето.. Когато детето навърши 2г., тъщата се изнесе. Никога не съм я чувствал като натрапница, защото е грижовна и добра жена. В момента детето е на 8г. и се справя абсолютно самостоятелно. Към авторката на темата: Не знам какъв човек е свекърва Ви, но ако е готин човек, защо да не възнаградите жената с едно моренце? Какво ви пречи да я вземете, тя няма да ви изяде храната или да ви пречи на почивката..Положила е усилия с гледането на детето и едва ли ви е в тежест. Погледнете ситуациата от хубавата страна - ще си гледате кефа на морето, а свекървата ще ви гледа детето..Супер яко! :) Според мен Ако реша да отида на море и тъща ми реши да дойде, изобщо не бих се възпротивил, защото как иначе тази жена ще успее да отиде на море и с кого? За нея морето също е приятно изживяване както за всички останали хора.. Защо да не дойде, какъв е проблема? За мен всички са добре дошли и никой не ми пречи за нищо..навсякъде и с всеки се чувствам добре..:)
8
1
Цветелина
Цветелина
22.09.2013 15:30
Наталия, ако наистина сте такава свекърва, каквато казвате, аз ви се възхищавам ! :)
По темата - нека мъжа ви говори с нея и просто й каже, че искате да отидете тримата. Все пак тя му е майка, не съседка, че да ви се обиди толкова.
0
0
Наталия
Наталия
21.09.2013 21:53
Аз съм два пъти свекърва, но не мога да си представя, че ще се натреса така уж да помагам. Ходя, ако ме повикат, говоря, ако ме попитат. И ми е добре. Идват, когато искат или ги поканя. При мен са винаги добре дошли.Но аз не ходя без причина. И не се мешам в работите и решенията им. Не взимам страна. Когато мога и с каквото мога - помагам. И толкова. Всеки си живее живота.
9
0
Мая
Мая
21.09.2013 15:52
Браво Катя!Точно си го написала!
0
0
катя
катя
21.09.2013 15:01
Чета коментарите и се хванах за главата....лелелелелелееееееее
що за нагли създания са снахите,свекървите тъпи за съжаление,треперят над синчетата си. Абе я се осъзнайте бе жени,щом маминото синче се е сетило да съдава семейство,значи не е малко вече,време му е да изезе от бащиният дом - така се създва семейство,какво висят на главите на родителите си и не престават жените им да се жалват от свекървите си.Под един покрив няма място за две поколения семейства, нека всяко семейство си свие свое гнездо.Младите фолософки, какво ви кара да си мислите,че родителите на мъжа ви са ви задължени да ви скугуват цял живот и да се съобразяват с прищявките ви ? Създали сте семейство - ок,живейте си живоата както ви харесва на вас самите,но си поемете по пътя без да висите на свекър и свекърва в дома и на главите - чакате всичко на готово,но искате да сте чорбаджийката в чуждият дом :) Никъде по света го няма това,на всякъде съберат ли се да съжителстват двама души,са съвсем самостоятелни,като нямате финасови средства да си купите свой дом,хората дават квартири,просто си наемате квартира и си живеете живота необезпокоявани от свекървите си.Преди да се жените помислете най-наред къде ще живеете.Незня какво ви кара даа си мислите,че някой ви е задължен с нещо,родителите имат задължения към децата си до навършване на 18 години - тогава всички ставаме пълнолетни... Просто си избийте от главите наглата мисъл,че мястото ви е в дома на свекървата и че те са ви задължени с нещо. Изнеси се от дома и драга,за да си живееш живота както ти искаш. Просто си променете начина на мислене и ще си подредите живота както вие искате,докъто расъждавате като предците си от 19 век - еееее, просто ще живеете като тях,тогава е било така,младите живеят в дома на родителите,но и за всичко питат и слушат,било е някога каквото родителите кажат,защото младите са в дома им,сега живеем в 21 век,пък разсъжденията на повечето са от 19 век.
Аз също съм снаха и не съм мнго по-голяма от теб. Когато решихме да се женим поканихме и неговите и моите родители на вечеря в един ресторант и на вечерята им съобщихме решението си,след вечерята всички си тръгнахме по домовете,ние с него 2 дни преди това си наехме квартира и си изнесохме багажа в нашият си дом ,нищо че е квартира,това е нашият дом,нито една вечер не съм спала аз в дома на свекърва си,нито той в моя бащин дом,не че не сме канени,просто така ни е по-удобно на нас. На гости си ходим,нито веднъж досега не сме имали някакви пререкния със свекърв ми. Мже и да не им е мнго приятно,че сме отделнеи,но тов сие нашето семейство и сме преценили,че това е най-доброто за нас.
Просто трябва да промените начина си на мислене,за да живеете както ви харева на самите вас. На всички мади двойки желая успех !:)
3
0
таня
таня
21.09.2013 14:07
Колко може да е тъпа тази свекърва че да и се ходи на почивка със снахата,направо недоумявам,различно е ако тъстата придружи младото семейство,тогава нещата са подредени. Но не я разбирам аз лично тази свекърва,вместо да си почине наистина поне една едмица от присъствието на наглата си челяд,тя ще се помъкне след тях да им слугува и там.
Ти бе драга снахичке,какво търсиш в дома на свекърва си? След като си съдала семейство,нямаш никаква работа в дома на свекървата ти,всяко семейство да си живей отделно,какво сте свикнали да висите на главите на родителите да ви се слугува,да ви издържат.Не смятате ли,че всеки,който създава семейство,трябва да е напълно самостоятелен във всичко,няма оправдания за нахалството на младите.
2
0

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: