Със свекърва ми на море

Със свекърва ми на море
Не зная дали ви се е случвало на вас такова преживяване, но на мен ми дойде до главата. Цяла година плануваме почивката си, мечтаем как ще отидем тримата – аз, детето и съпруга ми на море.

Тъй като в момента аз съм в отпуск по майчинство социалните ми контакти са доста ограничени. За това чаках това море. Но, уви.

Свекърва ми под предлог да помага за детето изяви желание да дойде с нас, уж ние да сме имали време за развлечение. Съпругът ми не можа да и откаже и сега ще пътуваме четиримата.

Вече не ми се ходи на никаква почивка. Явно спасение от нея няма, дори и за една седмица. А ние се справяме сами с гледането на детето, то не ни създава проблеми.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (74)

Изпрати
Аз
Аз
20.09.2013 09:55
Ха ха ха. И аз съм свекърва,но никога не бих причинила това на детето си.Трябва съпругът ти да е по настоятелен и да се научи да казва-НЕ на майка си.
1
1
Ана
Ана
14.09.2013 20:34
Да ви кажа,повече са ми интересни коментарите!Какво нещо е...всеки индивид си има отделно мнение!Не че някои не съвпадат.Проблема си има две страни,тоест и двете жени са си прави за себе си...едната иска да помага-може наистина да е така.Другата иска да си е в нейния малък семеен свят-какво лошо.Въпроса е да има положителни отношения,много е важно и съпруга да знае какво иска!Да не е някакъв слабохарактерен човек,който командват и двете и той се носи по течението...Аз бих отишла с нея,защото иначе няма да мога да мръдна вечер никъде.Пък и тя е човек ...
1
0
СВЕКЪРВА
СВЕКЪРВА
13.09.2013 11:17
Защо си мислиш ,че на свекърва ти е и било много комфортно с теб на море.Но тя не се оплаква.Направила е жеста за да бъде с детето и внучето си.Ако си човек,който знае какво иска,направи така,че да се получи,а не се оплаквай пред толкова много хора.Никой не може да ти помогне,ако ти сама не си помогнеш.Живота е такъв ,какъвто си го направиш.
2
1
тодора
тодора
11.09.2013 21:43
Това само в турска сапунка може да се случи. Съжалявам, миличка, но мястото на бабата не е там, независимо дали е ходила на море в младостта си, или не. Не те интересува какво е пропуснала в живота си, защото и ти ще пропуснеш много удоволствия, но затова няма да е виновно детето ти, нали така? Не се настройвай негативно сега, но друга година не го допускай. Нали :)
2
2
Стела
Стела
11.09.2013 18:44
Може би Вашата свекърва е нетактична, но това не означава, че е лоша. Сатанизирането на образа на свекървата е отживелица, нагласата на младите семейни дами ми е неразбираема и дори понякога ужасяваща! Но всеки знае себе си, не съдя момичетата, може да са били предизвикани! Смятам, че някак не е редно да обичаме сина на една жена / помислете, че това, което е той го е направила тя в най-голяма степен!/, а тя да е вещицата или злодея в нашия филм. Бях благословена да имам разбрана, внимателна, интелигентна свекърва! Честно, момичета! С ръка на сърце! Беше аристократ в кръвта си! Живея с огромната надежда някога и аз да бъда в очите на снахите си такава свекърва! Надявам се, те да са щастливи от връзката, която съществува между мен и тях! И ще правя всичко възможно да се чувстват така!
3
1
Мая
Мая
11.09.2013 18:34
Поничка,дано като пораснат синовете ти,успееш да постигнеш това,което аз съм постигнала.Защото аз морето не го пропускам,но без сина и снахата,зетя и дъщерята.И съм сигурна,че ако им предложа, биха се съгласили на драго сърце.А ти си припомни приказката за бащата,дето дърпал дядото с куката.
0
0
Велислава
Велислава
11.09.2013 16:53
Вечната война свекърва-снаха.
Моята свекърва почина преди 5 години. Преди да почине се опита само веднъж да си наложи мнението и то беше относно детето, но мъжа ми я натири. След това не ни се е месила. Заедно на море не сме ходили.
Не вини изцяло свекърва си за създалата се ситуация. Мъжът ти също има вина, че не те е попитал имаш ли нещо против тя да дойде с Вас на море. Да се опитваш да й въртиш номера на почивката, за да не идва повече с Вас не е особено добър вариант от моя гледна точка - да се тормозиш какъв номер точно да й спретнеш...голяма почивка няма що. Според мене е редно да седнеш и да поговориш с мъжа си за ролята на майка му във ВАШЕТО семейство. И го направи възможно най-скоро, за да не се задълбочат нещата и да стане едва ли непоправимо.
Пожелавам ти успех.
0
0
Голяма стъпка
Голяма стъпка
11.09.2013 16:28
Към Рени :Ужас Рено ,ега ти и наглото същество дето си .Живи да оплаче човек децата ти :( .
А ти "Познаи" не си мсили ,че хората могат да ти решат проблемите .Щом като си имала акъл и кураж да родиш дете и създадеш семейство ,би трябвало да имаш и куража да отстояваш позиициите си .Кажи пред мъжа си и майка му какво точно искаш. Предполагам не са екстрасенси телепати да разберат желаниято ти . Ако настоява свекърва ти все пак да дойде ,а ти все така упорито не я искаш ,не заминавай с тях .Просто е .
0
0
Поничка
Поничка
11.09.2013 16:26
Оф, Маьо, Маьо... че как иначе да е?! Знатна труженичка, майка и свекърва, разкъсана от грижи за деца и работа, смогнала едва на 60 да иде на море за първи път и то трябва да е със сина си и семейството му! Уважение трябвало да прояви! А що свекървата не уважи правото на сина си да има семейство и да се ползва от него без тя да съблюдава от метър кво точно се случва. Синове имам, за да не ми наговориш и на мен глупости, но никога няма да висна с тях на почивка, щото е смешно и тъпо. както аз като млада исках свекърва ми да не ми виси на главата, въпреки че нямах това щастие, така няма аз да вися на главите на моите синове сега, защото знам на мен какво ми е било.
И ти не е нужно да показваш колко ти е умствения багаж пред такава голяма аудитория, ама на - може ли някой да те спре?!
0
1
Мая
Мая
11.09.2013 16:19
А ти,млада госпожо,задавала ли си си въпроса,дали свекърва ти някога изобщо е ходила на море?Или годините,когато е била млада и хубава ги е отдала на отглеждането и ученето на децата(сиреч,твоя съпруг),както и изграждането на дом,в който сигурно и ти живееш.Не е нужно да показваш каква неблагодарница си пред такава голяма аудитория.И си длъжна да проявиш уважение,па макар и само заради това,че е майка на съпруга ти!Защото,ако той не е до теб,съмнявам се дали ще отидеш на море!
1
1

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: