Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Кой е правилният избор

Кой е правилният избор

Кой е правилният избор
Сломена и обезверена съм! Отстрани погледнато,всичко в моя живот се подреди добре,омъжих се късно на 34,той с осем години по-голям,разведен без деца!

Мил,добър,човечен е моят съпруг и всеки ден благодаря на Бог,че ме срещна с него,защото аз свита,скромна или задръстена както се казва,а и на всичкото отгоре с наднормено тегло щях да си остана стара мома в буквалния смисъл на думата.

Омъжих се девствена, имах една връзка преди него,но секса не се получи,аз пълна, той с преждевременно изпразване,щом ме доближеше и възбудата спадаше. Срам и болезнено унижение за мен, разделихме се набързо.

Когато срещнах съпругът ми, той ме накара да се почувствам сигурна и желана, всичко си дойде на мястото и в леглото и извън него.Направих правилният избор,а и съдбата ми изпрати подходящия за мен човек,но винаги има едно НО...!

Обичаме се, не сме богати, но и не сме лишени от нищо, липсва ни само рожбичка. Вече 3години опитваме, лекувам се с хормони, лекар следи състоянието ми и твърди,че след направените, като за начало прегледи и изследвания проблеми нямаме и двамата,а дете не се появява.

Съветва ни да опитаме инвитро оплождане, аз обаче не искам да се подлагам на тези натоварващи процедури,имам алергии,страхувам се от упойки,ужасявам се от клиники,нямам доверие на лекарите!

Съпругът ми,проявява разбиране,но аз знам че,той иска да направим всичко възможно да си имаме дете,понеже аз не съм готова на това,ден и нощ се питам,как да постъпя,да го напусна ли,за да му дам шанс да срещне друга,която да му даде това,което е най-свидното,да си сложа край на живота ли,понеже без него това моето няма да е живот?!

Срамувам се от себе си, аз също искам дете, но не и на тази цена. Вината ми към него е огромна,защото той заслужава да бъде баща и понякога,като е ядосан ме упреква,че го лишавам от най-важното в живота!

Помолих го да ме изгони,защото аз сама нямам сили да го напусна, но и той не може да събере кураж, не знам може би ме обича. Помогнете ми, луда ли съм или това са съвсем нормални човешки преживявания.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (24)

Изпрати
сс
сс
21.04.2014 11:11
боже колко си глупава и комплексирана моито момиче ти не си за съжаление , тои щом е с теб значи е намерил в теб нещо. на тоя свят не само килата са от значение проблема е че ти нямаш достатъчно самочуствие че го заслужаваш тоя човек ,доколкото инвитрото напълно стандартна процедура на днешно време страшно много хора се подлагат не е болезнено даже в повечето слу4ай вместо 1 може две деца да се родят но виж ако те мързи и не искаш да положиш усилие тогава си е твои проблема освен това невинаги за стерилитета е причината жената 50% мужете също са причината така че моито момиче това че си пълна не те прави глупава преодолей комплексите си и се радвай на живота и най красивите хора имат комплекси всичко е въпрос на начин на мислене
0
0
егоист
егоист
21.04.2014 02:26
Абе я си живей живота!Що ти трябва да се тормозиш с това и онова?Гледай за себе си да се погрижиш,да не заслабне фигурата,да не пусне кожичката кръв,че е скъпа!Пък тука ще ти избършат сополите,ще успокят гузната ти съвест-така,че спокойно слагай тавата пускай турския сериал и си ти!!!Пък онези жени,дето света преобръщат,да се сдобият с рожба ще.го постигнат....
Относно коментара на Цветето-децата се създават с любов,с желание да дариш живот,да дариш дори на осиновено дете....а не с мисълта кой ще ми бърше насрания.........като одъртея!Егоисти тя
природата си знае работата!
1
0
Stefi
Stefi
23.10.2013 09:20
Просто спри да мислиш за дете. Ако работиш работа под напрежение и емоциите ти идват в повече - дете няма да заченеш. Освободете мозъците си, че детето трябва да се получи винаги когато правите секс. Изобщо не мислете за бебе и вижте какво ще стане. Защо мислиш, че Инвитрото ще ти навреди? Бих казала, че и ти си малко егоист защото не желаеш да опиташ инвитропроцедурите ... а толкова дечица са се родили по този начин! Ще намериш ли пак подходящ мъж? Тъкмо уж всичко си дошло нма мястото и... Щом и двамата нямате проблеми репродуктивни , значи проблемът е в главите ви. Мислете само за любов, за приятни емоции , не правете секс по график само защото ти си в овулация ... Действайте и няма да съжалявате. Познавам поне 4 -5 двойки с уж репродуктивни проблеми ... е, ми не се е стигнало до инвитро защото реално са зддрави хора - ПСИХОЛОГИЧЕСКА нагласа !
1
0
Румяна Якова
Румяна Якова
23.10.2013 08:35
Здравей,Мина,благодаря ти за коментара на моята история.Обмисляла съм варианта с осиновяването,но моят съпруг е категорично против да гледа чужди деца,които не се знае що за ген носят и които щели на стари години да ни тормозят и подритват.За него всички подхвърлени деца са бъдещи наркомани,безделници или престъпници,защото само пропаднал човек можел да си изостави детето.Предлагам му и вариант да станем приемно семейство,но и тук доводите против са същите,уморен бил от живота и само това му липсвало някой си направил кефа пък той да берял ядове с неговото дете.Аз не бих могла да го насилвам,защото кавги в къщи не искам,но виждам,че от ден на ден ставам все по депресирана и сега за мен живота е бреме,а не радост!
0
0
мина
мина
22.10.2013 23:41
Здравей ,аз самата нямах деца 11 години. Моят съвет е да прецените двамата като двойка и да решите(Моля бъдете честни със себе си)какво точно искате да преповторите вашето ДНК или да бъдете РОДИТЕЛИ!!!!ОСИНОВЯВАНЕТО Е ДОБРА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДЕТЕ РОДИТЕЛИ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СЪПРУГА ТИ, АКО ТОЙ НАИСТИНА ТЕ ОБИЧА, ЩЕ ТЕ ПРИЕМЕ БЕЗ ДЕЦА, С МНОГО ДЕЦА А ДОРИ И АНТЕНИ ДА ТИ ИЗБИЯТ НА ГЛАВАТА ПАК ТРЯБВА ДА ТЕ ОБИЧА .ИЗВОДИТЕ СИ ГИ ВАДИ САМА НЕ СИ МАЛКА.ЕДИН ПОСЛЕДЕН СЪВЕТ, НЕ СЕ ВКОПЧВАЙ В НЕГО КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА, ЩЕ ТИ СЕ ОТРАЗИ ЗЛЕ НА САМОЧУВСТВИЕТО.АЗ ОСИНОВИХ, НО МИНА МНОГО ВРЕМЕ ДОКАТО ОСЪЗНАЯ НЯКОИ НЕЩА!!!УСПЕХ
0
0
K
K
01.10.2013 14:32
Слушай, аз изобщо не съм наясно с тези процедури, но съм чувала от хора, че понякога когато хората искат прекалено много дете, то не се получава. Не знам дали е така! Но просто съм чувала, че е много важна нагласата. Чисто и просто пробвайте няколко пъти докато сте заедно да не мислите за това колко много искате дете, а мислете за момента, за това колко много се обичате. Не го правете за да имате дете, а защото се обичате. Защото той наистина те обича (поне с такова впечатление останах от разказа ти.)
А няма лошо да се замислите и за осиновяване. Наистина не е като ти да си го износила и да си го родила, но има много дечица, които имат нужда от дом. А вие имате нужда от дете....Просто го обмисли и това като вариант.
Дано да съм била полезна.
Успех!!!
0
0
аз
аз
24.09.2013 10:44
Преди да се подложиш на инвитро пробвай с инсеменация. Процедурата е по- малко стресираща за теб,по-евтина и ефекта е много добър. Но първо реши сама за себе си искаш или не деца, ама добре го обмисли, защото биологичния часовник не е в твоя полза и след няколко години ще е късно за промяна на мнението.
1
0
МК
МК
31.08.2013 10:37
Ин витро оплождането не е чак толкова инвазивно. Ако толкова те е страх, осиновете си, както вече ви предложиха. Имайки предвид неговата възраст, даже ще е по-добрият вариант. Противно на всеобщото мнение качеството на спермата намалява доста бързо след 30-годишна възраст и въпреки че разни чичковци се чувстват "в разцвета на силите си", тяхната ДНК не е на същото мнение.
0
0
румяна
румяна
30.08.2013 15:30
Благодаря ти,Никол,за това,че ме подкрепи,не ме укори и не ме нарече егоист,смятам да последвам съвета ти и се надявам с божията помощ и ние да се сдобием с рожба!Още веднъж благодаря на теб и на всички,които разбраха болката ми!
1
0
Никол
Никол
30.08.2013 08:25
Моят съвет е да заминете някъде на почивка,само двамата за около 2/3 седмици.Забравете за мненията на доктори или ваши приятели и най-вече това,че не можете да имате дете.
Трябва да сте максимално спокойни и ще видите как Бог ще ви дари с рожба.Понякога това е на нервна почва.Успех!
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: