Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Най-добрите закуски за хора, които следят теглото си

Най-добрите закуски за хора, които следят теглото си

редакция:
Най-добрите закуски за хора, които следят теглото си

Закуската е чудесен начин за задоволяване на апетита, без това да навреди на здравето. Ето някои питателни храни, които няма да навредят на талията. Това са закуски за хора, които следят теглото си.

Целина

Целината е много приятен и хрупкав зеленчук и съдържа само 15 калории в един стрък, което го прави идеален избор за тези, които искат да отслабнат. Целината е богата на диетични фибри и с ниско съдържание на натрий, което ще подпомогне храносмилането и борбата със сърдечните заболявания. Освен това този зеленчук е много добър източник на витамин С и подпомага защитата от вредни бактерии.

Нарязани на кубчета домати

Доматите са начин да се добави цвят в чинията, а това увеличава апетита за ястия, които съдържат повече хранителни вещества. Нарязаните на кубчета домати не съдържат холестерол и имат много ниско съдържание на натрий, както и малко калории.

Бобови кълнове

Хрупкавите кълнове на боба на практика не съдържат мазнини, но са пълни с витамин А, който поддържа кожата и очите здрави. Бобовите кълнове понижават нивата на холестерола и кръвната захар.

Диня

Диня за закуска

Дините не само имат чудесен вкус и освежават, но и са чудесни за отслабване. Пъпешите пък са отличен източник на витамин С, необходим за здрави кости и зъби.

Череши

Този плод е пълен с витамин С, чудесен е за сърцето и намалява кръвното налягане. Съдържа също така много диетични фибри, малко мазнини и холестерол. Наличният в тях витамин А, както и бета каротинът поддържат тялото и ума здрави.

Ягоди

Ягодите съдържат много малко калории и повече калий от бананите. В тях има също витамин С е фолиева киселина, които предотвратяват сърдечни заболявания и анемия. Имат страхотен вкус, особено когато се съчетаят с шоколадов мус или се сервират върху ванилов сладолед.

Сред храните без калории най-напред се нареждат целината и морковите. Към тях може да се добави дип с ниско съдържание на мазнини или да се консумират натурални. Шепа горски плодове към десерта или предястието, ще даде доза антиоксиданти на тялото.

Закуската между отделни хранения, обратно на някои теории, изобщо не е вредна. Тя дава допълнителни хранителни вещества на ума и тялото и поддържа добрата кондиция на органите и системите. Най-добрите закуски са питателни храни с много фибри и малко или никакви мазнини. Добре е да се закуси около 2 до 3 часа преди следващо хранене, за да се предотвратят пристъпите на глад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest