Как да не кръщаваме децата си

Изберете подходящо име за детето

Въпросът с избор на име за детето би могъл да се разгледа обстойно. Определено с течение на времето мисленето на хората се промени, отношението към имената, с които кръщават децата си също. Не всеки спазва правилото да даде името на бабата, дядото или бащата и т.н.

Някои кръщават малчуганите си на любими известни личности, цветя, градове, имена, с различно от българското звучене и каквото друго им дойде на ум. Има хора, които вярват, че името определя късмета на детето. Независимо на какво мнение сте, вероятно ще се съгласите, че има доста абсурдни подходи за измисляне на име и названия, с които не трябва да обричате детето си.

Нека видим как да не кръщавате детето си, за да му спестите подигравките.

1. Помислете добре преди да дадете име на детето си – имаме предвид желанието ви да го кръстите на двете баби или дядовци, например. Ако комбинацията от техните две имена е твърде абсурдна и не можете да измислите нормална, най-добре се спрете да нещо напълно различно. Детето ще носи това име цял живот, така че то трябва да бъде благозвучно. Помислете и каква би могла да бъде умалителната форма на името, но в никакъв случай не го записвайте с нея. Не се влияйте от любимия си супергерой, актьор, сериал и т.н. Помислете за име, с което детето ще се представя с гордост.

2. Лошо избраното име може да повлияе на психиката на детето – ако името звучи смешно и абсурдно, детето ще бъде обект на подигравки още от най-крехка възраст. Това ще повлияе на развитието му като личност. Помислете и за фактът, че той или тя ще се превърне с зряла и силна личност, на която едва ли ще ѝ отиват имена като Малинка или Стоянчо.

Не кръщавайте детето със смешни имена

3. Името влияе върху самочувствието на детето – ако то стане обект на присмех, може да изгуби желанието си да комуникира с хората около себе си. Да се изолира, да не иска да завързва познанства, да стане най-добър приятел със самотата. Никой не би могъл да издържи психически на това.

Ето ви няколко примера за абсурдни имена. Извиняваме се, ако някой срещне своето в списъка, защото това са съвсем реални имена. Вие преценете как ви звучат и дали бихте кръстили детето си така: Брилянт, Идеал, Лимонка, Салфетка, Стадион, Точко, Чайка и т.н.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати