Топ 10 ползи от редовното правене на упражнения

Редовните упражнения повишават издръжливостта

С термина упражнение се определя всяко движение, което правим с мускулите си и което изисква тялото да изгаря калории. Има много видове физическа активност, включително плуване, бягане, джогинг, ходене и танци. Редовното правене на упражнения има много ползи за здравето, физически и психически. Може дори да ви помогне да живеете по-дълго.

Ето 10 ползи от редовното правене на упражнения.

1. Може да ви накара да се почувствате по-щастливи

Упражненията подобряват настроението ви и борят депресията, тревожност и стрес.

2. Може да помогне да загубите излишно тегло

Някои проучвания показват, че заседналият начин на живот е сред основните причини за затлъстяване. Правенето на упражнения е от решаващо значение за поддържането на бърз метаболизъм и изгаряне на калории на ден.

3. Добре е за вашите мускули и кости

Редовното правене на упражнения играе жизненоважна роля в изграждането и поддържането на силни мускули и кости. Физическата активност ви помага да изградите мускули и здрави кости. Също може да помогне за предотвратяване на остеопорозата.

4. Може да увеличи енергийните нива

Плуването е сред упражненията, които ни правят по-гъвкави

Редовната физическа активност може да увеличи енергийните Ви нива. Това важи и за хора с постоянна умора и за хора, страдащи от тежки заболявания.

5. Може да намали риска от хронична болест

Липсата на редовна физическа активност е основна причина за хронично заболяване. Ежедневната физическа активност е от съществено значение за поддържане на здравословно тегло и намаляване на риска от хронични заболявания.

6. Може да помогне на кожата ви

Кожата ви може да бъде повлияна от количеството оксидативен стрес в тялото ви. Оксидативен стрес се получава, когато антиоксидантните защити на тялото не могат напълно да поправят увреждането, което причиняват свободните радикали на клетките. Това може да повреди вътрешните им структури и да влоши вашата кожа.

7. Може да помогне на мозъка и паметта ви

Редовната физическа активност е особено важна при възрастните хора, тъй като стареенето, комбинирано с оксидативен стрес и възпаление, насърчава промени в мозъчната структура и функция.

8. Може да помогне за подобряване на съня ви

Редовната физическа активност, независимо дали е аеробна или комбинация от аеробно, или друга, може да ви помогне да спите по-добре и да се чувствате по-енергично през деня.

9. Може да намали болката

Йогата е от упражненията с много ползи за тялото и психиката

Има и други ползи от редовните упражнения. Хроничната болка може да бъде изтощаваща, но упражнението може действително да я съкрати. Всъщност, в продължение на много години препоръката за лечение на хронична болка е почивка и бездействие. Въпреки това последните проучвания показват, че упражненията помагат за облекчаване на хроничната болка.

10. Може да ви осигури по-добър сексуален живот

Правенето на упражнения може да помогне за повишаване на либидото, функционалност и представяне при мъжете и жените. Може също така да намали риска от еректилна дисфункция при мъжете.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати