Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименОмазнява ми се косата
Мале, мале, събрали се кифлите и злетачките, които не виждат по-далеч от маникюра си, нищо не знаят и нищо не са чели за козметика и хигиена, но дават съвети на хората ... НОРМАЛНАТА коса се мие два пъти на седмицата. За НОРМАЛНАТА коса два пъти седмично са напълно достатъчни и изглежда прекрасно във всеки ден на седмицата. Честото миене на НОРМАЛНА КОСА я превръща в МАЗНА. До момента в който ще ви се налага да я миете всеки ден. Така, че това, че се къпете с косата всеки ден и с нея си окъпвате целия интелект, не означава, че се грижите правилно за нея. Толкова честото къпане на косата води до начупването й, по-честото падане, и като цяло, общото изтощаване, защото какъвто и шампоан да ползвате, балсам и не знам си какво си - това са химии, в повечето такива продукти има и сулфати, които имат неблагоприятно въздействие върху скалпа и косата. Относно съвет какво да направиш - пробвай маски с хума, също и лимон - това са природни дарове с изшушаващо действие. В подходяща консистенция, хумата има и меко измивно действие, стига да успееш напълно да я отмиеш от косата си - да не останат прашинки, нещо, но след нея скалпа остава перфектно чист, както и косата.
АнонименИмам бучки в гърдите
Най-голямата глуопст според мен е да ги оставиш. Едно наум, че дори и да отидеш на лекар, да те прегледат, дори да ти направят ехография на гърдите или мамографска снимка, НИКОГА НЕ Е СИГУРНО КАКВИ СА ТЕЗИ БУЧКИ. Чела съм и аз много в Интернет и се нагледах на истории на хора, които са имали образувания, по повърхността доброкачествени, в сърцеивната - злокачествени. Нагледала съм се на грешно сложени диагнози какво реално е това и жени, които разбират твърде късно какво реално им има. Другото, което ми казаха специално за фиброаденомите, когато отидох на консултация е че растежа им може да е много непредвидим. Сега можеш да имаш малки бучки и може да си седят така година, година и нещо. Но никой не ти гарантира, че в един момент, при стресова ситуация или хормонален дисбаланс те няма да тръгнат пак да растат и то до такава големина, че да деформират гърдата. За да ти докажа колко неблагонадеждни са ехогфрафия, палпация и мамограф, ще ти кажа, че за мен бяха казали, че имам две бучки - след операцията се оказа една. Обратно на една приятелка, която бяха оперирали от мастна бучка по горе-долу същото време - казаха й една и чак като й отвориха гърдата, зад нея са намерили още една. Какво става да се разбере тип образувание със сигурност. Лично аз се оперирах, не съжалявам, че го направих. Предпочитам това нещо да е извадено от мен, отколкото да се чудя аз в свободното си време какво е точно и дали мога да пукна от него или не. Ако е голяма бучка, а не много малки, МАХАЙ Я, изобщо не се колебай. А тази "операция" трудно мога да я нарека операция, най-гадното беше задължителния еднодневен престой в болницата. Болки и някви проблеми покрай конци и дискомфорт на движенията нямам. Махнаха ми конците на 6тия ден след операцията и ми казаха неограничено откъм движения да си гледам живота и ги послушах и нищо лошо не е станало. Няма лекарства, които да махат доброкачествени тумори. Има неща, които махат кисти. Иначе жените с мастопатични гърди често изпитват болки, съпроводени с бучките и т.н и медикаментите са за да облекчат това и евентуално някакви вторични симптоми като течение от гърдата и т.н, но те не смаляват бучките.
АнонименИмам бучки в гърдите
Тзтзтзтзт, бива-бива липса н здравна култура, но чак толкоз ... вземи си провери фактите. Всички жени над 40 години ходят всяка година или през две години на мамограф да се проверяват. Няма как да знаеш дали има дорокачествено или злокачествено образувание, преди да го провериш Иначе мамографа не се използва за жени, които още не са къмили и които не са над 30 години. Относно билките и бабините отвари - мастниче бучки може да се разтворят, по простата причина, че са мастна тъкан и се образуват от стрес или рязко сваляне/качване на килограми и може да са навсякъде по тялото,но няма да се махнат заради билките ти, а ако организма ти разтвори не добре натрупаната там мастна тъкан.Фиброаденомите и другите доброкачествени образувани на гърдите ти ИЧ НЕ ИМ ДРЕМЕ за тва кви билки вземаш.Фиброаденома е съденителна + мастна тъкан - и именно защото тия билки и хапчета няма да ти разтворят вътрешните органи и мускули, така и няма да ти разтворят бучките - щото са направени от същата тъкан като всичко останало, просто не е на място.
АнонименПак се срещам с бившия, който е разведен с дете
Хвани си друго гадже. Има причина да сте се разделили с бившия, хората не се променят, така че какъвто е бил проблема, ще се повтори пак. Да не говорим, че е изключително досадно, дори да е верен, от време на време да ти се появява с това дете на срещите, понеже е задължен да го взема точно определени дни в седмицата, дори и майката да упражнява родителските права. Пък и връзката е на дистанция, изобщо не виждам за какво си я започнала ..
АнонименБърз растеж на косата
Маски с тривитаминол - купуиваш си го от ветеринарната аптека. Можеш да я направиш като горната, но сменяш бадемовото масло. Аз си правех с хума и тривитаминол по едно време, понеже косата ми беше започнала да пада доста. Стана много мека, сгъсти се, спря да пада, придоби невероятен блясък. Правех си я като смесвах хумата с вода, докато стане гъста каша и после на око слагам тривитаминол, колкото си искам, то е като олио.
АнонименВ безизходица съм...
Ми според мен те възприема вече като някаква добра приятелка, която може да пита за всичко. Един мъж, който наистина те харесва и има някакви намерения към теб няма да си позволи да ти говори за други жени и да те пита дали да се върне при тях, освен ако не иска да провокира ревност - но първо, че това е супер детско държане, второ, че ще са някакви изолирани намеци и реплики. Щом иска да се връща при бившата си, вероятно все пак има някакви чувства към нея. Ти самата си му казала в началото, че не искаш сериозна връзка и също с това си си пропилякла шанса, ако е имало някакъв, настроила си го да мисли в такава насока и той е възприел цялата работа наистина само като секс. И секс ще си остане.
АнонименДебел ли съм?
Най-дебелия, който познавам. Нееее, пич, сериозно, ако ти викат така приятелите или някой, е напълно саркастично. Вейка си, трябва наддадеш малко, ще се счупиш.
АнонименГубя дъщеря си
Ами съжалявам да го кажа, но и аз като дъщеря на майка, която все се опитва да ми стане "емоционално близка" - според мен тези неща се изграждат в първите години в детството. Ако не са изградени както трябва, след катаклизъм, нещата лъсват. И в случая така е станало. Поправимо е, но не мисля, че ще е толкова лесно. Пази някаква дистанция между теб и нея - по отношение на личните й неща - стига да нямаш съмнение, че не прекалява със свобдата си - според мен това е единствената успешна формула. Изказвания като "трябва да сме по-близки", "искам да знаеш колко много те обичам", "ти нищо не ми казваш" трябва да изхвърчат ЗАВИНАГИ от речника ти. Това е причината аз да не се разбирам с майка си и да не мога да говоря с нея повече от 10 минути - неосъзнато тя използва емоционален шантаж, насажда чувство за вина у мен с надеждата така да станем по-близки. Ами не става - някои такива случки карат хората да искат да останат сами и е адски грубо да бъдат изваждани от това тяхно състояние насила. Според мен не е вярно, че дъщеря ти не те обича, ами по-скоро е в някаква форма на шок, трудно мога да си представя човек, който да не обича майка си, ако тя нищо лошо не е направила, а ти явно не си.
АнонименКак да възпитам детето си?
Ми като го наказваш без причина и си избиваш пасивната агресия върху него, много ясно, че и той ще си избива неговата и ще те бие. Това, че е малко дете, не означава, че не разбира и че не е човек в пълният смисъл на думата. Децата много добре разбират какво става около тях, защо става и разполагат с целия арсенал механизми, с които и възрастните хора разполагаме - само комуникацията дете-възрастен куца. Спри да си избиваш излишното напрежение въру детето, защото ако продължаваш така, ще те поотупва здравичко и като порастне малко повече. Не само тебе, но и бъдещата му жена, деца и така до 10то коляно. Казвам го най-сериозно и отговорно. Каквото се случи с детето между 6 месеца и 3 години, в каквото е било възпитанието тогава, каквато е била обстановката, такъв си остава и човека до края - рядко има изключения - това са хора, които са осъзнали, че нещо не им е наред - отишли са при психоаналитик или самите те са се заинтересували от психология.
АнонименНа 16 г съм, висока съм 155 и тежа 67 кг
Принципно рядко пиша в този форум, но като видях толкова простотия на едно място от фанатични анорексици, реших, че няма как да не се намеся. Първо, за килограмите - да, не си просто пълничка, дебела си. Ако на 16 си толкова и продължаваш в същия дух, на 50 години ще трябва да те вдигат с кран - докато човек е млад, тогава метаболизма му е най-силен, тогва достига най-малкото тегло, на което организма му е способен. На теб определено ти трябва режим и спорт. Не слушай тука вейките, които ти говорят, че трябвало да бъдеш 40 килограма - ако искаш да ходиш като тапициран скелет и кокалите ти да тракат, да, това е оптималното тегло. За 155 сантиметра трябва да си около 45-6 килогама. Т.е от ръста ти вадиш 110 за жени и 100 се вади за мъже. Модерно е сега да се говори за някви ултра поднормени тегла като "нормални" щото повечето сополиви тийнеджъри, които явно са напълнили тука форума, умеят само да предлагат идиотски диети, с които на 30 години ще бъдат с колит, гастрит и хромонален дисбаланс - невероятното 3в1, умеят да ползват диеоретици, щото да ачкат по-често и да се чувстват по-слаби, но ХЕЙ НИКОЙ не се сеща да си надигне мързеливия задник и да го движи малко. Така че който писа тука за някакви рахитични килограмчета, вероятно не знае какво е мускулна маса - явно този термин все повече и повече губи значението си. Изключването на въглехидратите, особено бавните - като ориз, картофи и т.н е тотална глупост, освен ако не искаш да разбереш какво е дебилизъм и жестока нервна криза. Теорията ми защо някои фитнес маниачета и диетичните обсесии са толкова празноглави е, защото не са си изяли дневната доза въглехидрат, която храни МОЗЪКА и нервната система. Та ... трябва да се храниш балансирано - според мен си стигнала тези килограми, благодарение на много джънк, хамбургери, чипсове, пържено и т.н. Старай се храната в менюто ти да е ПЕЧЕНА и ВАРЕНА с МИНИМУМ масло, основната ти порция - дали ще е белтъчини, бавни въглехидрати да е около 200 грама на обяд и намалена за вечера и винаги към нея да има една ГОЛЯМА салата. Яж плодове и мюсли за закуска, стига с тия баници и закуски. А, и, намери си някакъв интересен спорт. gabitoo Медицинската минимална норма килограми за твоя ръст е 70. Ти не си много над нормата, по-скоро си много под нея.
АнонименНуждая се от съвет - той спи прекалено много!
Изключително грозно и дребнаво от твоя страна според мен. Това е физиологическа нужда, не е нещо, което можем да управляваме - от колко сън имаме нужда. Приятелят ти очевидно има много натоварен график, да не говорим, че тези смени - като единия ден трябва да си първа, на другия - втора, на третия нощна и вскви вариации, уморяват още повече организма, защото той не може да си изгради биоритъм. Тъй чеее лесно е да си клатим краката, и противно на общото вярване - да работим винаги от 9 до 5, както е най-честия случай и после да търсим на хората кусурите.
АнонименВярвате ли в зодии?
Астрологията си е цяла наука и нещата не опират само до зодията - но да, несъмнено има зависимост. Въпреки всичко, една кратка характеристика какво ще стане според мен и на кое се дължи всичко. Първо, прави ти впечатление, че той държи дистанция - и това е така, Водолеите са такива хора. Тяхното мислене и чувства са главно насочени към някаква абстракна, утопична идея, идеал за жена, ако искаш го наречи, и идеал имат изгтраден за всичко останало в живота. Те с единия крак много често, не са в тази реалност. Съприкосновението с жива жена, колкото и готина да е, принципно е болезнено за тях, защото никоя не може да отговори на идеала им. Дори и да се преборят с тази своя характерна черта или някои фактори да я намаляват, го има другото - че те са много свободомислещи, независими хора и за тях на първо място идва свободата, не любовта. Затова поддържат доста либерални връзки и периодично се отдръпват, защото имат нужда от време за себе си. Не можеш да ги спре да се виждат с приятелите си, да излизат на някакви места и т.н. Може и единия ден просто да изчезнат и да се появят след определено време напълно ненадейно. Такава порода мъж на теб като Скорпион няма да ти понесе. Скорпионите имат интензивни чувства, ревниви и обсесивни са и не допускат човека до тях да има кой знае каква свобода или някакви периоди, в които да не са близки. От този човек според мен ще срещнеш разочарование и болка само, защото в края на краищата, дори и да има интерес, един ден ще ти избяга окончателно, именно защото е в природата ти да не му дадеш нужната му свобода. Да не говорим колко болезнено директни са и какви неща може да ти кажат и по какъв начин ....
АнонименВисочината ми е проблем с момчетата!
Няма такова нещо, ръста е генетично заложен и няма как да се промени. Това не трябва да те притеснява, де, познавам ултра мацки по 1 50 и нещо и това не спира момчетата да си падат по тях. Пък и си още малка, имаш още да растеш, може изведнъж и да се издължиш.
АнонименНе мога да се разбера с родителите ми
Или си по-голям пакостник от сестра ти, или има нещо гнило в обкръжението ти. Едва ли нещата са безпричинни - родителите ти казвали ли са ти за какво те наказват, казвали ли са ти, че не ти харесват приятелите, нещо такова?
АнонименЛипса на сексуално желание
Възможно е самата жена да има някакъв проблем, трябва откриито да поговорите за това. Малко са ми крайни изказванията, че като са така нещата, това непременно означава, че не сте един за друг, според мен се е получило така, защото не сте говорили по въпроса.
АнонименЗадължителна ли е операцията при фиброаденома?
Аз се оперирах на 25 април. На практика, някои лекуващи лекари препоръчват за по-малки образувания, за които е установено, че са фиброаденоми, да се наблюдават, а не да се махат. Ако вземеш такова решение, което според мен е грешно - вземаш го на своя глава - евентуални деформации на гърдата, ако на това нещо един ден му скимне, че иска да порастне повече, отколкото е порастнало сега. И още по-лошото - палпацията и ехографията и мамографията не са толкова ефикасни методи, че със сигурност да определят вида на образуванието. На мен на снимката фоброаденома беше излязъл сякаш има два, а при оперативна намеса се оказа един - какво остава за вида образувание, и това можеше да се сбърка. Сега, защо ти препоръчвам операция - ти виждаш, минали са 9 дена от операцията ми - в момента съм без конци, без лепенки и без абсолютно никакви болки. В протичането й няма нищо страшно - на някои места я правят с местна упойка, на други - с пълна. Понеже виждам, че доста се панираш за тези неща, по-малка травма ще ти бъде, ако си под пълна упойка. След нея, не трябва да ядеш до края на деня, за да не ти стане лошо и това е. Лично на мен, изключително добре ми понесе упойката и не ми е ставало изобщо лошо от нея. Просто се постарай и преди операцията - никакво ядене, никакво пиене, колкото се може повече, за да не ти се гади после. В болницата те държат максимум 1-2 дена и не защото не можеш да станеш и да си тръгнеш, а заради някакви там техни проблеми с финансирането от Министерството, ако не лежиш в болницата. А в някои случаи може и да те пуснат да си ходиш на тяхна си отговорност. Конците ми ги махнаха на 6тия ден - имах 7 шева. Белезите, котио остават след операцията, също се махат, дори и да не ги мажеш с нещо - на една приятелка й правиха преди 3 месеца и сега й прилича на одрано от котка белега, а тя имала някаква нейна приятелка, на която и правили преди 5-6 месеца и няма изобщо белег. Болки нявкакви и ограничения в движенията изобщо - при мен лично НУЛА никакви, не съм взимала никакви болкоуспокояващи. Приятелката ми, обаче се беше оперирала в един град, после се прибира в друг, тя е имала болки 2 дена, но не толкова съществени, че да вземе дори болкоуспкояващо и след това всичко е окей - връщаш се към нормалния си живот все едно нищо не е станало.
АнонименМоля за съвет - спешно е, моля помогнете!!!
Според мен проблема не е толкова в секса и това, че не се е получило, ами факта, че когато познаваш някого от Интернет, някак си неговите обичайни наивици са нещо, което не можеш да знаеш, преди да срещнеш човека на живо - и до известна степен това е елемента на изненада при таквиа отношения. Въпроса е по-скоро защо толкова си се увлякла и си сложила нещата на такъв пиадестал - сериозна връзка и т.н - не ми е чуждо определено усещането за това да харесваш някого от Интернет, случвало ми се е, но занапред определяй някакви граници в надеждите си с тези хора. Товеа,е стествено, не зоначава, че между теб и това момче не мжое да излезе нищо - според мен всичко може да се оправи, ако наистина успееш да го увериш, че го харесваш такъв, какъвто е и не искаш да го променяш. Поеми дълбоко въздух и се опитай да гледаш и малко обективно на ситуацията, преди да вземаш важни решения в нея.
АнонименЛъжовна любов
Крайната ми цел винаги е била да се оттърва от подобни отношения и вътрешни душевни връзки. Явно имам някакво специално умение, с което все пак успявам да ги заличавам, за което много се радвам. Прощавам, защото това е белег на мъдрост и на любов към себе си - за да не се самоизмъчвам с деструктивни мисли и да мисля дали най-накрая тези хора, които са ме наранили, са си получили заслуженото. Но веднъж като си дам сметка колко струват, и света да се обърне, пак няма да бъда с тях. Няколко пъти ми се е случвало така. Последното ми влюбване, не ми се получи да го махна... :n: Което пак не означава, че съм оглупяла поради него или нещо такова - временно бях, сега си продължавам живота, приемайки, че не мога да победя тази част. До известна степен има и положителна роля - няма да ми се налага да преминавам през ада на влюбването--->чувстването като идиот -->изтриването отново и отново, защото вече не се чувствам като идиот, но и не съм го изтрила. Някак си съм на средата на целият процес и откривам, че тази фаза е доста градивна във всеки друг аспект на живота ми.