11 доказани ползи от зехтина

11 доказани ползи от зехтина

Има противоречиви мнения относно ползите от хранителните мазнини. Но експертите смятат, че зехтинът, особено ако е екстра върджин, е добър за здравето ни.

1
Здраве - Предупредителни признаци за тревожно разстройство

Предупредителни признаци за тревожно разстройство

04.11.20180121

Живеем в трудни и забързани времена и е съвсем нормално понякога да се чувстваме разстроени и неспокойни. Семейните задължения, трудностите на работното място и световната политика могат да изпълнят живота ни със стрес.

Здраве - Ето как да бъдем по-здрави с минимално усилие

Ето как да бъдем по-здрави с минимално усилие

04.11.20180148

Днес е много трудно да живеем здравословно. Забързаният начин на живот, стресът, липсата на време и тоновете вредни храни, които ни изкушават, правят тази задача почти невъзможна.

Здраве - Възможни причини за болките в гърлото

Възможни причини за болките в гърлото

04.11.2018096

Когато гърлото ви боли и едва можете да говорите, най-вероятно не ви е грижа за това, което причинява неудобството, стига да можете да получите малко облекчение.

Здраве - Стопете коремните мазнини сега!

Стопете коремните мазнини сега!

04.11.201801263

Коремната мазнина е вредна. Тя се нарича висцерална и е метаболитно активна. Има способността да извлича хормони на стреса като кортизол и възпалителни вещества, наречени цитокини, които засягат производството на инсулин от организма.

Здраве - Какво представлява ампелотерапията

Какво представлява ампелотерапията

03.11.20180160

Ампелотерапията, наричана още лечение с грозде, е част от плодолечението. Тя е алтернативен метод в медицина, който не само лекува редица заболявания, но и подобрява цялостното здраве на човек, благодарение на лечебните свойства на гроздето.

Здраве - Отстранявате ли правилно зъбната плака?

Отстранявате ли правилно зъбната плака?

03.11.2018070

Зъбната плака е бактериален биоформ или онова жълто нещо, което е покрило част от зъбите ви. С времето зъбната плака се натрупва и се втвърдява. Освен че е вредна за здравето ви, тя създава и неприятно впечатление у околните.

Здраве - Как магнезият помага за по-добър сън

Как магнезият помага за по-добър сън

03.11.20180322

Магнезият е важен минерал, който е необходим за цялостното здраве. Той допринася за здравето на костите, както и за правилното функциониране на мозъка, сърцето и мускулите.

Здраве - Най-лошите храни при запек

Най-лошите храни при запек

03.11.201801167

Запекът е често срещан проблем. Различни данни показват, че всеки пети човек го има. Според медицинското определение за състоянието може да се говори, когато ходенето по голяма нужда се случва три или по-малко пъти в седмицата.

Здраве - Как да подобрим слуха си?

Как да подобрим слуха си?

03.11.2018070

Загубата на слуха е проблем, който засяга както младите, така и старите. Въпреки че не можем да запазиим нормалните си слухови възприятия завинаги, има неща, които да направим, за да сведем до минимум риска.

Здраве - Натурални средства при разстроен стомах

Натурални средства при разстроен стомах

02.11.20180333

Болките в стомаха са често срещан проблем и могат да се дължат на различни причини. Ако те се превърнат в неизменна част от живота ви, задължително потърсете помощ. Междувременно можете да се опитате да разрешите проблема с някои от следните средства.

Здраве - Тези природни продукти успокояват раздразнената кожа

Тези природни продукти успокояват раздразнената кожа

02.11.20180241

Чувствителната кожа може да ни причини не само дискомфорт, но и болка. Затова постоянната грижа за нея е напълно задължителна. Често обаче грижата за проблема кожа е изключително скъпа и понякога неефективна.

Здраве - Как чесънът се бори с грипа и настинката?

Как чесънът се бори с грипа и настинката?

02.11.20180171

Чесънът се използва от векове като хранителна съставка и лекарство. Всъщност яденето на чесън може да осигури много ползи за здравето.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни