Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве. Здравни теми и съвети за здравето. Прости съвети на здравна тематика.
Масло от камфор - ползи и приложениеМасло от камфор - ползи и приложениеКамфоровото масло е едно от първите етерични масла, към които хората посягат. Етеричното масло от камфор помага при много състояния и намира голямо приложение.
Защо и кога косата окапва?Защо и кога косата окапва?Окапването на косата често не се дължи само на вътрешни проблеми на организма. Някои от причините за опадане на косата могат да бъдат предотвратени.
Ползи от слънчевата светлина, за които не подозиратеПолзи от слънчевата светлина, за които не подозиратеСлънчевата светлина е жизнено важна за човешкия организъм. Ето няколко незамени ползи от действието на слънчевата светлина върху нашия организъм.
Народна медицина при екземиНародна медицина при екземиЕкземата е възпаление на кожата, което започва с интензивен сърбеж. Вижте как се лекува екзема и какви билки да използват.
Как микробите и бактериите в тялото влияят върху стареенетоКак микробите и бактериите в тялото влияят върху стареенетоЗнаете ли, че микрофлората на кожата ви може да издаде на колко сте години? Молекулярни биолози от САЩ са създали алгоритъм, благодарение на който могат с точност от 3-4 години да определят възрастта ви.
Дехидратацията може да докара организма до шокДехидратацията може да докара организма до шокДехидратацията е опасно патологично състояние, при което съдържанието на вода в организма е силно намалено. Причини и симптоми при дехидратация.
Масло от анасон - приложение и ползиМасло от анасон - приложение и ползиПолзите за здравето от етеричното масло от анасон са много. Затова и маслото от анасон намира различни приложения, които можете да видите тук.
Масло от майорана - ползи и приложенияМасло от майорана - ползи и приложенияЕтеричното масло от майорана се извлича от растението Оrіgаnum mаrјоrаnа. Ползи, употреба и приложение на масло от майорана.
Масло от кипарис - ползи и приложенияМасло от кипарис - ползи и приложенияМаслото от кипарис се извлича от растението Сuрrеѕѕuѕ ѕеmреrvіrеnѕ, известно още под името Средиземноморски кипарис. Свежият и чист аромат на етеричното масло от кипарис е отлично средство за успокояване.
Майорана срещу менструални болкиМайорана срещу менструални болкиМожете да се обърнете и към народната медицина, която, както добре знаете, може да ви помогне в голяма част от случаите на неразположение.