Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве. Здравни теми и съвети за здравето. Прости съвети на здравна тематика.
Психолозите съветват: Как да овладеем паниката от коронавирусаПсихолозите съветват: Как да овладеем паниката от коронавирусаМного добре знаем, че всички новини, които гледаме или четем, неизбежно започват с това дали в България има или няма коронавирус. Как да овладеем паниката от коронавируса?
Лечение на болно гърло с Кока КолаЛечение на болно гърло с Кока КолаВ сезона на настинките и грипа болното гърло може да се окаже голяма напаст. Как да лекуваме болно гърло с Кока Кола? Можем ли да премахнем налепите в гърлото с Кока Кола?
Опасни ли са старческите петна по кожатаОпасни ли са старческите петна по кожатаОпасни ли са старческите петна по кожата? Всички имаме кафеникави петна кожата си. Било то по лицето, краката, ръцете, раменете или ръцете, можете да намерите кафяви петна някъде по тялото.
Кучета надушват рака на дебелото червоКучета надушват рака на дебелото червоКучетата могат да надушат рака на дебелото черво, установиха учени от Япония. Четириногите домашни любимци от породата лабрадор ретривър откриват рак с почти 90 точност.
Кои храни предизвикват запекКои храни предизвикват запекКои храни предизвикват запек? Здравословната диета и щастливата храносмилателна система са ключови елементи на дългосрочното здраве. Но запекът е знак, че не се храните здравословно.
Тези ежедневни навици съсипват гръбнака виТези ежедневни навици съсипват гръбнака виПроблемите с гърба са много чести в днешно време. Обикновено те са причинени от заседнал начин на живот и от редица други фактори. Ето кои навици могат да ви причинят болки в гърба.
8 приложения на английската сол8 приложения на английската солАнглийската сол, също позната като магнезиев сулфат, със сигурност е лек, чиято ефективност не бива да се подценявана. Включващите се в състава й магнезий и сулфат имат множество ползи както за здравето, така и за добрия външен вид.
Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?Хората с изключително високи нива на така наречения добър холестерол имат 65 по-висока смъртност от хората с нормални нива според ново датско проучване.
Рискове от злоупотреба с алкохол и пълно въздържаниеРискове от злоупотреба с алкохол и пълно въздържание
06 Февр.
Пълните въздържатели и хората, които пият над 14 чаши алкохол на седмица страдат най-много от деменция в напреднала възраст.
Кои сокове са най-полезни при настинкиКои сокове са най-полезни при настинкиПрез зимата хората са по-податливи на вируси, поради което често се разболяват. Кои сокове са най-полезни при настинки?