Пукнат зъб - това, което трябва да знаете

Пукнат зъб - това, което трябва да знаете

Има различни причини един зъб да се пукне. Както трябва да знаем, че не всеки зъб се пуква на едно и също място и по един и същи начин. Ето някои от причините да ни се пукне зъб, както и видовете щети по зъбите от неправилна грижа за тях.

1
Здраве - На какво се дължи мигрената?

На какво се дължи мигрената?

01.11.2018086

Един от най-добрите начини да се отървете от мигрена е да спрете пристъпа ѝ с настъпването на първите симптоми. Признаците на състоянието включват пулсиращо главоболие, гадене, повръщане и свръхчувствителност към светлините и звуците.

Здраве - 7 причини за нередовен цикъл

7 причини за нередовен цикъл

01.11.20180318

Спазми, болки, странни желания към дадена храна, глад за сладко - това все характерни за жените моменти, в които те разбират, че им предстои нов цикъл.

Здраве - Психическо изтощение - причини и начини да се справим с него

Психическо изтощение - причини и начини да се справим с него

01.11.2018074

Психическото изтощение се дължи на дългосрочен стрес в живота ни. Може да се случи на всеки. В забързания ни живот имаме все по-малко време да се отпускаме след неприятните ситуации, намалява и времето за почивка.

Здраве - Методи за премахване на досадните брадавици

Методи за премахване на досадните брадавици

01.11.20180143

Брадавиците засягат най-често ръцете и краката, но не е изключено да се разпространят по цялото тяло. Този вид дефект по кожатa представлява малки туморни образувания, които в повечето случаи са безвредни.

Здраве - 5 начина да намалим ивиците по ноктите ни

5 начина да намалим ивиците по ноктите ни

31.10.2018050

Ивиците, които се появяват по ноктите ви хоризонтално или вертикално, могат да разкрият сериозни заболявания. Вертикалните ивици, които се образуват от началото на нокътя до края му, са нормални за много хора.

Здраве - Какво представлява мигрената?

Какво представлява мигрената?

31.10.2018038

Главоболието е състояние, което тревожи много хора. Кога обаче наистина можем да говорим за мигрена?

Здраве - Как предпазвате главата си от слънцето?

Как предпазвате главата си от слънцето?

31.10.2018016

Малцина сред нас се сещат да предпазят скалпа си от вредните слънчеви лъчи през лятото. Това обаче е изключително важна мярка.

Здраве - 3 признака за недостиг на витамин А

3 признака за недостиг на витамин А

31.10.20180153

Витамин А е също назоваван и като ретинол и може да бъде набавен чрез консумацията на месо, риба, яйца и млечни продукти.

Здраве - Постоянна умора и сънливост

Постоянна умора и сънливост

30.10.20180288

Преди да вземете каквито и да е лекарства за умора и сънливост, може да опитате сравнително лесни решения – спазвайте добра хигиена на съня, избягвайте алкохола, цигарите, кофеина преди лягане, яжте здравословно и пийте достатъчно вода

Здраве - Как и защо да спрем кофеина?

Как и защо да спрем кофеина?

29.10.20180355

Въпреки доказаните лечебни свойства и ползи за организма на кофеина, в по- големи количества той може да се окаже и изключително вреден за здравето ни. Ето и няколко съвета защо и как да спрем кофеина.

Здраве - Многобройните ползи от топлата вана

Многобройните ползи от топлата вана

27.10.2018057

Горещите вани в една или друга форма до голяма степен се препоръчват за отпускане и релакс. Но вземането на топли вани също има и лечебни ползи.

Здраве - Причини за подуване на корема при жените

Причини за подуване на корема при жените

26.10.20180621

Много хора хапват всичко, което си поискат, и след това страдат от болки в корема и подуване. Те дори не се замислят, че това може да се дължи на приема на определени храни.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни