Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Лишаването от сън няма единствено негативни последствия за нашия организъм, а според последни изследвания при контролирани условия безсънието може да облекчи симптомите на депресия.

1
Здраве - Природни средства срещу дълбока венозна тромбоза

Природни средства срещу дълбока венозна тромбоза

07.10.20170153

Основните причини за образуването на кръвни съсиреци могат да са освен седенето на едно място в продължение на дълги часове и вътрешни наранявания или фамилна анамнеза за кръвни съсиреци.

Здраве - Внимание родители! Над 3 часа пред таблета носи риск от диабет за децата

Внимание родители! Над 3 часа пред таблета носи риск от диабет за децата

07.10.2017035

В последно време любимото забавление за възрастни и деца е гледането на телевизия и въобще престоят пред електронните устройства.

Здраве - Ето как да подобрим функциите на храносмилателната система

Ето как да подобрим функциите на храносмилателната система

06.10.20170169

Храната е тази, която осигурява нормално развитие на човешкия организъм от раждането на човек до смъртта му. Тя е тази, която повишава имунитета на хората към различни заболявания и поддържа трудоспособността им.

Здраве - Видове левкемия и симптоми при коварното заболяване

Видове левкемия и симптоми при коварното заболяване

06.10.20170678

Левкемията е сборно понятие, с което се назовават различни видове онкологични заболявания на кръвните клетки. Най-общо казано, левкемиите се разделят на две големи групи – остри и хронични.

Здраве - Вижте как парфюмът ви може да ви разболее

Вижте как парфюмът ви може да ви разболее

03.10.20170203

Изкуствените ароматизатори могат и сериозно да ни разболеят, твърди ново проучване. Три четвърти от жените страдат от мигрена, причинена от аромати, като според данните най-големият виновник за това са парфюмите и дезодорантите

Здраве - Какво е норовирус и как да се избавим от него?

Какво е норовирус и как да се избавим от него?

03.10.20170108

Норовирусът, макар и малко познат, е една от най-честите причини за вирусния гастроентерит. Той засяга хора от всички възрасти.

Здраве - Бабини рецепти за всеки ден срещу най-честите болежки

Бабини рецепти за всеки ден срещу най-честите болежки

02.10.20170721

Възрастните хора все още помнят илачите, с които са ги лекували техните родители. Хубаво е да поговорите с тях, преди да посегнете към хапчетата. Това важи, особено ако става въпрос за леко заболяване като настинка, запек или главоболие.

Здраве - Отбелязваме Световния ден на сърцето

Отбелязваме Световния ден на сърцето

29.09.20170170

На 29-ти септември целият свят чества Деня на сърцето. По този повод в повечето страни се организират различни кампании и акции. Тази година основната идея на събитието е да запознае хората с вредната среда, в която живеем.

Здраве - Слънчевите бани помагат за превенция на диабета

Слънчевите бани помагат за превенция на диабета

29.09.2017057

Ново проучване твърди, че слънчевите бани и високият прием на витамин D имат способност да предотвратят метаболитния синдром – една от основните причини за появата на диабет и развитието на редица сърдечносъдови заболявания.

Здраве - Храни антисептици, които ще те пазят от инфекции през есента

Храни антисептици, които ще те пазят от инфекции през есента

27.09.20170195

Промяната на сезоните, макар и естествен процес, води до различни заболявания, тъй като хората страдат от настинка, грип, треска, кожни инфекции и алергии. Причината за това е най-вече защото в този момент имунитетът на тялото ни е слаб, тъй като се опитв

Здраве - Бавен метаболизъм – истинските признаци!

Бавен метаболизъм – истинските признаци!

25.09.20170445

Когато повечето хора говорят за забавен метаболизъм, те влагат в думата метаболизъм това колко бързо човек сваля килограми и колко излишни мазнини има. Реално обаче метаболизмът се отнася до протичането на всички процеси, които поддържат тялото здраво

Здраве - Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?

Доколко добрият холестерол се оказа наистина добър?

23.09.2017039

Хората с изключително високи нива на така наречения добър холестерол имат 65 по-висока смъртност от хората с нормални нива според ново датско проучване. Това означава, че добрият холестерол в един момент може да се окаже, че въобще не заслужава името си