Забранени храни при наличие на астма

Забранени храни при наличие на астма

0

В диетата, която се прилага при астма, на страдащите от болестта се налага да изключат от менюто си много храни, дори да нямат потвърдени данни за непоносимост към едни или други продукти

1

Популярни

Здраве - Следобедният сън е враг на инсулта и инфаркта

Следобедният сън е враг на инсулта и инфаркта

01.09.2015080

Следобедният сън не само ни помага да отпочинем, но и влияе благотворно на нашето здраве. Според специалистите подремването през следобедните часове понижава стойностите на кръвното налягане и освен това предпазва от инфаркт и инсулт.

Здраве - Мозъчно сътресение

Мозъчно сътресение

31.08.2015015

Мозъчното сътресение представлява най-често срещаната и същевременно най-лека закрита черепно-мозъчна травма. Мозъчно сътресение предизвиква различни симптоми, които настъпват непосредствено след травмата.

Здраве - Пиодермия

Пиодермия

31.08.2015012

Пиодермията е гнойно-възпалителен болестен процес на кожата и нейните придатъци, причинен от бактерии – предимно стрептококи и стафилококи. Симптомите при пиодермия могат да са най-различни и зависят предимно от причинителя на състоянието.

Здраве - Проказа

Проказа

31.08.2015017

Проказата, позната още като болест на Хансен и лепра, е заразна нервна и кожна болест, която е позната на човечеството от дълги години. Някога проказата е причинявала страх и пълно отвращение у околните. В наши дни проказата е напълно лечимо заболяване

Здраве - Електромагнитна болест - новите инвалиди

Електромагнитна болест - новите инвалиди

31.08.20150186

Така наречената свръхчувствителност към електромагнитните вълни има няколко чести симптома – главоболие, изтръпване, неспокоен сън и др. Проблемът е, че тези симптоми могат да бъдат свързани с още доста други заболявания.

Здраве - Не правете това сутрин!

Не правете това сутрин!

31.08.20150344

В съвременното забързано ежедневие хората нямат почти никакво излишно време сутрин преди работа. Въпреки това те често допускат няколко основни грешки, които могат да имат сериозни последици за психичното и физическото им здраве.

Здраве - Здравето на децата зависи от здравето на майката

Здравето на децата зависи от здравето на майката

30.08.20150164

Оказва се, че здравословният режим на хранене носи много по-малък риск от заболявания на сърцето, отколкото безразборното похапване на всичко, категорични са американците.

Здраве - Учените на крачка от създаването на универсална ваксина срещу грип

Учените на крачка от създаването на универсална ваксина срещу грип

29.08.2015036

Американски учени твърдят, че са една стъпка от създаването на ваксина, която ще предостави вечна защита срещу всички видове грип.

Здраве - Как да разпознаваме опасните бенки

Как да разпознаваме опасните бенки

28.08.20150853

Голяма част от бенките са доброкачествени образувания и нямат нужда от третиране или лечение, но когато развиват промени, застрашаващи живота и здравето, веднага трябва да отидете на преглед.

Здраве - Анорексия и булимия мъчат 40 000 българи

Анорексия и булимия мъчат 40 000 българи

28.08.2015093

Четиридесет хиляди са страдащите от анорексия и булимия в България. Двадесет процента от тези хора не успяват да се справят с коварните хранителни разстройства и умират.

Здраве - Рак на бъбреците

Рак на бъбреците

27.08.2015030

Ракът на бъбреците е злокачествено нарастване на клетки в бъбреците, познат още под медицинското наименование бъбречноклетъчен карцином. Повишеният риск от рак на бъбреците се свързва с наднорменото тегло

Здраве - Посттравматичен стрес

Посттравматичен стрес

27.08.2015045

Посттравматичният стрес, познат още като посттравматично стресово разстройство, е тревожно разстройство, което се развива след излагане на събитие, причиняващо психологическа травма. Лечение на посттравматичен стрес

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Други Интересни Теми

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Много хора обръщат внимание на здравето си чак когато е твърде късно. На този сайт ще намерите полезни съвети и материали за вашето здраве и здравето на вашите близки. Никога не е излишно, дори и когато сме здрави, да прочетем някои изпитани съвети и мнения на здравните специалисти. Ezine.bg се старае да предостави информация за най-интересното и най-новото от сферата на здравето и медицината.