Профилактика и предпазване при бронхиална астма

Профилактика и предпазване при бронхиална астма

0

Бронхиалната астма е хронично заболяване, което е все по-често срещано в наши дни. Протича със симптоми като кашлица, задух, хриптена, напрежение в гърдите.

1

Популярни

Здраве - Откриха нов ген, виновен за Алцхаймер

Откриха нов ген, виновен за Алцхаймер

30.11.2015083

Според анализите на Международната асоциация на болните от Алцхаймер се очаква, че през 2030 година броят на страдащите от Алцхаймер и сродни деменции в света ще достигне близо 66 милиона души

Здраве - Домашни мехлеми срещу херпес

Домашни мехлеми срещу херпес

29.11.20150258

Днес ще ви запознаем с едни от най-добрите и ефикасни рецепти за отстраняване на херпес. Приложете ги и се радвайте на меки и гладки устни през целия зимен сезон.

Здраве - Храни и хранителни добавки при бронхит

Храни и хранителни добавки при бронхит

29.11.2015052

Приемайте по-малко кафе и повече чайове от мента, лайка, джинджифил, бъз. Пийвайте прясно изцедени фрешове от портокал, грейпфрут, моркови, ябълки.

Здраве - Нелекуваните възпаления заплашват сърцето

Нелекуваните възпаления заплашват сърцето

27.11.20150195

Ново изследване показа, че не толкова наднорменото тегло и лошият холестерол са причините за инфарктите и инсултите, покосяващи ежегодно милиони хора по света, а нелекуваните възпаления, на които лекарите не обръщат внимание.

Здраве - За и против почистване на ушите с клечки

За и против почистване на ушите с клечки

26.11.20150245

От малки ни учат, че поддържането на висока хигиена задължително включва и почистването на ушите с клечки след баня. Доколко обаче това е полезно и кои всъщност са най-подходящите начини за справянето с ушната кал?

Здраве - Топло- и студотерапия при болки в гърба

Топло- и студотерапия при болки в гърба

24.11.20150245

Всеки, който веднъж, се е сблъскал с болките в гърба, знае колко неприятни могат да са те, особено ако се пренебрегват дълго време и се обострят.

Здраве - Кои са хормоните на щитовидната жлеза?

Кои са хормоните на щитовидната жлеза?

24.11.201501505

Щитовидната жлеза произвежда тиреоидни хормони, които съдържат йод – основна съставка за синтеза на хормоните. Те участват в почти всички обменни процеси в организма и регулират много от тях.

Здраве - Контрастен воден масаж при болки в ходилата

Контрастен воден масаж при болки в ходилата

24.11.2015053

При съществуването на толкова много болкоуспокояващи средства е направо недопустимо да се оставите на болезненото усещане и да не предприемете нещо.

Здраве - Лечение на атлетично стъпало

Лечение на атлетично стъпало

23.11.20150111

За да възпрепятствате развитието на гъбичната инфекция и по-лесно да я заличите, трябва да имате предвид и следните забрани.

Здраве - Прoфилактика при артрит

Прoфилактика при артрит

23.11.20150258

За никого няма гаранция, че ще бъде подминат от артрита, но според лекарите все пак биха могли да се вземат някои мерки, с които да бъде намален рискът от зараждане на заболяването.

Здраве - Хематом в матката по време на бременност

Хематом в матката по време на бременност

22.11.20150236

По време на бременността абсолютно всяко отклонение от пълното здравословно състояние е много тревожно. Особено, когато става въпрос за проблеми с плацентата. Хематомът в матката е точно такъв проблем.

Здраве - Алкохолът и диабетът

Алкохолът и диабетът

22.11.2015077

Повечето хора с диабет са наясно с това как различните храни засягат нивата на глюкозата в кръвта, но за алкохола не са сигурни до каква степен той е безопасен.

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Други Интересни Теми

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Много хора обръщат внимание на здравето си чак когато е твърде късно. На този сайт ще намерите полезни съвети и материали за вашето здраве и здравето на вашите близки. Никога не е излишно, дори и когато сме здрави, да прочетем някои изпитани съвети и мнения на здравните специалисти. Ezine.bg се старае да предостави информация за най-интересното и най-новото от сферата на здравето и медицината.