Глогът - билката, която лекува сърцето

Глогът - билката, която лекува сърцето

0

Използваемата част на глога са плодовете и цветовете, които се изсушават на сянка. От тях могат да се правят лековити отвари, сокове, сиропи и др.

1
Народна Медицина - Съвети от народната медицина при болки в коляното

Съвети от народната медицина при болки в коляното

18.05.20170200

Почти на всеки човек се е случвало да изпита болка в коляното, като особено разпространен при жените е т. нар. пателофеморален синдром, който се изразява в болки в областта на капачката.

Народна Медицина - Народната медицина при разширени вени

Народната медицина при разширени вени

07.05.20170215

Народната медицина ни предлага много рецепти за лечение на разширените вени – повечето от тях са за компреси. Популярна рецепта е тази с билката полски хвощ – болният налага на проблемното място лапа от билката.

Народна Медицина - Натурални продукти за спиране на кръв от носа

Натурални продукти за спиране на кръв от носа

12.04.20170183

Има много начини за спиране на кръвта, течаща от носа, но е разпространено мнението, че най-ефикасни и щадящи носната лигавица са натуралните продукти. Ето и някои от най-ефикасните от тях.

Народна Медицина - Да се справим с екземите по ръцете

Да се справим с екземите по ръцете

05.04.20170116

Природата е дала огромен брой средства за справянето с екземите и други подобни кожни заболявания. Народната медицина успешно е съумяла да ги разработи и приложи за лекуването на този неприятен проблем.

Народна Медицина - Народни рецепти за добро здраве с тинтява

Народни рецепти за добро здраве с тинтява

03.04.20170104

За лековитите свойства на тинтява може да се говори много. Тинтявата възбужда апетита, способства отделянето на стомашен сок, незаменим помощник е в борбата срещу коремни спазми при гастрит, пясък в бъбреците, световъртеж

Народна Медицина - Народна медицина при ставен ревматизъм

Народна медицина при ставен ревматизъм

02.04.20170253

Мнозина от нас смятат, че ставният ревматизъм засяга единствено по-възрастните хора, но на практика това заболяване не подбира възрасти. Спасени са единствено малките деца, които все още не са навършили 10-годишна възраст

Народна Медицина - Народната медицина при спукани капиляри

Народната медицина при спукани капиляри

30.03.201701088

Спуканите капиляри се появяват по кожата под формата на червена паякообразна мрежа от петна. Обикновено са засегнати краката и лицето. Има много причини за появата, като сред тях са наследственият фактор, бременността, травми и различни заболявания.

Народна Медицина - Лекувайте анемията точно с тези билки

Лекувайте анемията точно с тези билки

27.03.20170304

Ако искате да сте сигурни, че извличате максималната полза от природата, се научете сами да разпознавате по-важните билки, да ги берете, съхранявате и как и за какво да ги използвате

Народна Медицина - Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всеки сърдечен проблем

Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всеки сърдечен проблем

22.03.20170477

Уникална рецепта, която е способна да излекува всеки сърдечен проблем, е открита още преди 9 века. Тя е дело на монахинята и народна лечителка Хилдегард фон Бинген.

Народна Медицина - Как да премахнем кокалчето на крака (Рецепта на Ванга)

Как да премахнем кокалчето на крака (Рецепта на Ванга)

21.03.201705204

Има редица начини, чрез които можете да се избавите с кокалчето на крака си, но при появата на изпъкнала кост на крака посетете лекар, за да се провери дали проблемът не е причинен от ранен стадий на артрит.

Народна Медицина - Четири билки за по-добро либидо

Четири билки за по-добро либидо

17.03.20170602

Слабото представяне на интимния терен води след себе си редица емоционални проблеми. Много са причините за намаленото либидо, като най-честите сред тях са стресът, застоялият начин на живот, нездравословното хранене. За щастие природата е универсален лечи

Народна Медицина - Как да използвате червените боровинки за лечебни цели

Как да използвате червените боровинки за лечебни цели

15.03.2017093

Как да извлечем лечебните ползи от червената боровинка - просто да си хапваме от нея редовно, да я направим на чай, на сладко или пък на отвара. Тук ще Ви покажем как можете да използвате червените плодчета за лечебни цели

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани