Боровата смола - новият хит сред билкарите

Боровата смола - новият хит сред билкарите

0

Последният хит сред лекарствените мазила е боровата смола. Бурканчета с полезната ароматна смес се предлагат наред с мед и домашни сладка на сергии в родните планински курорти.

1
Природни лекове срещу болкатаНародна Медицина - Природни лекове срещу болката

20.08.20150629

Много често болките, които човек изпитва, се дължат на възпаление. Природата ни дава много натурални дарове, които може да предпочетем пред фармацевтичните обезболяващи, сред които са канелата, джинджифилът и лукът

Доказани бабини рецепти при слънчево изгарянеНародна Медицина - Доказани бабини рецепти при слънчево изгаряне

04.08.20150574

Независимо дали почиваме на море, планина или в градски условия, няма как да се скрием от парещите лъчи. Затова не е излишно да научите няколко хитри бабини рецепти, които ще успокоят зачервената и болезнена кожа.

Рецепта за прочистване на червата от отровиНародна Медицина - Рецепта за прочистване на червата от отрови

03.08.201553805

Има доста начини, чрез които да изчистим организма си – можете да си приготвите отвари от различни билки. Но далеч по-лесна е рецептата за изчистване на шлаките от червата с ленено семе или с ленено брашно.

Народна медицина при изгарянеНародна Медицина - Народна медицина при изгаряне

31.07.2015097

Ако сте се изгорили с пара, горещо олио или др. , намажете кожата си обилно с оцет и направете компрес. Оцетът ще предотврати появата на мехури. Рецепти за домашни мехлеми при изгаряне и рани

Билки за регулиране на хормонитеНародна Медицина - Билки за регулиране на хормоните

29.07.201503635

Хормоналният дисбаланс е състояние, което предизвиква проблеми с цикъла, кръвоизливи, силен предменструален синдром, трудно забременяване. Той се отразява пряко на психиката на жената, намалява работоспособността ѝ, пречи на съня

Болки при дишанеНародна Медицина - Болки при дишане

20.07.20150150

Болките в гърдите са често срещан проблем особено при по-възрастните хора. Те могат да са както моментни и остри, така и постоянни, съпроводени с усещане за притискане.

Комбинацията мента и канела облекчава раниНародна Медицина - Комбинацията мента и канела облекчава рани

18.07.20150146

Ново изследване на учени от Масачузетския университет в Амхърст доказа, че комбинацията от мента и канела може да послужи като природно лекарство за по-бързо зарастване на рани и тяхното дезинфекциране.

Лечебните приложения на лимоновото маслоНародна Медицина - Лечебните приложения на лимоновото масло

13.07.20150181

Много често се използва и за облекчаване на симптомите на грипните състояния. Ако страдате от запек, доверете му се – може да помогне да регулирате проблема.

Безценните свойства на маслото от миртаНародна Медицина - Безценните свойства на маслото от мирта

05.07.20150145

Още в древността миртата е била сред любимите цветя на дамите от аристокрацията. Жените са използвали растението за лекуване на възпалена кожа, както и за ароматизиране.

Съединение в магнолията бори ракаНародна Медицина - Съединение в магнолията бори рака

02.07.20150130

Екстрактът от магнолия се използва широко в източната медицина – цветовете на растението се употребяват за прогонване на стреса и тревожността.

Най-добрите лекове за подобряване на кръвообращениетоНародна Медицина - Най-добрите лекове за подобряване на кръвообращението

25.06.20150370

Когато говорим за лекове, които могат да подобрят кръвообращение ни, трябва да се има предвид, че не става въпрос за различните медикаменти и таблетки, които се предлагат в аптеките.

Билки за отводняванеНародна Медицина - Билки за отводняване

24.06.20150596

Задържането на течности се появява, когато тялото не може да се отърве от излишната вода. Задържането на течности може да се породи по различни причини, но най-често се причинява от предменструалния синдром при жените, твърде много сол в храната и др.

 • Google+
 • Pinterest

Популярно по Темата

Избрани

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни

Какво другите търсят

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани