Отглеждане на детето

Отглеждане на Детето

Отглеждането на детето от А до Я. Как да отглеждаме и възпитаваме правилно нашите деца.
Как да развием въображението на децата и не самоКак да развием въображението на децата и не самоВ стремежа си да възпитаме правилно децата си, ние несъзнателно (или пък съвсем осъзнато) ги лишаваме от техните фантазии и спираме развитието на тяхното въображение. А детското въображение трябва да се стимулира
Детските лъжи – естествен етап от развитието на всяко детеДетските лъжи – естествен етап от развитието на всяко детеДецата са най-чистите и най-прекрасни същества! От техните мънички сърчица струи невинност, любов, доброта, наивност, надежда. За нас родителите, нашите деца са най-важни на този свят.
Видове детски лъжиВидове детски лъжиИзползването на лъжите при децата е съвсем нормален и естествен процес от тяхното емоционално и интелектуално развитие. Независимо дали ни се харесва или не, няма дете, което да не лъже. Това е просто неизбежно.
Проблеми с храненето при малки децаПроблеми с храненето при малки децаХраненето при малките деца може да е доста проблематично - някои са истински лакомници, а други без да му мислят много-много изплюват всяка храна, която им предлагате.
Как да накараме децата да заобичат зеленчуцитеКак да накараме децата да заобичат зеленчуцитеОсновният ни акцент е да накараме децата си да обичат зеленчуците. При някои малчугани това е лесно. Но някои деца не ядат зеленчуци, ако родителят не съдейства за това. Това със сигурност, не се харесва на майките и татковците.
Имената издават кои деца са хулиганиИмената издават кои деца са хулиганиУ нас все още се спазва традицията да даваме на децата си хубави имена, натоварени с добри поличби, пожелания за здраве, дълголетие, късмет и успехи. Но кои са имената на непослушните деца?
Без таблет за малкото дете! Ето защоБез таблет за малкото дете! Ето защоМоже ли електронните устройства и таблетите да попречат за правилното интелектуално и емоционално развитие на детето. На този въпрос отговаря специалист - невролог
Как да се справим с агресията в училищеКак да се справим с агресията в училище
06 Ноем.
Геновева
Агресията в училище е проблем, който не трябва да подминаваме. Понякога децата се обиждат и това довежда до агресия помежду им.
Причини за късно проговаряне при децатаПричини за късно проговаряне при децата
05 Ноем.
1
Геновева
Има случаи, в които малчуганите започват да бърборят преди навършване на годинка, но има и такива, при които децата проговарят много по-късно.
Как да общуваме правилно с нашите децаКак да общуваме правилно с нашите децаДобрата комуникация с децата включва да слушате добре и да говорите по начин, който насърчава детето да ви слуша.