Тортата от стар козунак е прекрасен начин да се възползвате максимално от остатъците от празничния хляб. Най-вкусната класическа торта от стар козунак. Козуначени кюфтета с шоколадов сос
Няма как да си представим Великденската или Гергьовската трапеза без на нея да няма сервирана и зелена салата от маруля и яйца. Пролетни идеи за салати с яйца.
Козунакът е символа на Великден, наред с шарените яйца, а всеки знае, че хубав козунак е този, който е мек, пухкав и се отделя на конци. Лесни рецепти за сполучливи козунаци.
Сред храните, които са особено богати на желязо, са телешкото и спанакът, които могат да се комбинират по най-разнообразен начин. В следващите редове ще ви дадем идеи как можете да приготвите вкусно телешко месо със спанак
Има ли определени храни, които отблъскват мъжете от жените? Кои продукти е по-добре да премахнете от менюто си, ако ви предстои романтична вечеря с любимия човек?
Колкото и да се опитваме да приготвяме диетични ястия, зимно време това е почти невъзможно. Доматите и краставиците, както и други диетични продукти, са на баснословни цени. Ето любимите ни диетични летни рецепти
Повечето храна сутрин може да помогне да се забременее по-лесно. при любителките на закуската нивата на мъжкия полов хормон тестостерон намаляват наполовина. Здравословната закуска влияе на овулацията
Всеки знае как се боядисват яйца, но замисляли ли сте се как можете да разнообразите традиционните техники за боядисването им? Защото можете да ги нашарите яйцата и с отпечатъци.
През горещите летни дни често се случва да губим апетит и да се чувстваме отпаднали. Заради прекомерно потене е възможно тялото ни да се дехидратира и да имаме здравословни проблеми.
На трапезата за Благовещение трябва да има мед, за да е сладък животът през цялата година, и содена питка. Тя се приготвя бързо и без яйца и мляко, тъй като трябва да се спазват християнските пости.
Кускусът е любима закуска на много деца, а приятният вкус на продукта го прави предпочитана съставка на много търсени рецепти на възрастните. Защо е толкова важно да ядем кускус?
Петмезът е позабравен български конфитюр, който се прави от захарна тръстика. Спомням си как баба го вареше на открит огън, а ароматът и вкусът му бяха незабравими.