ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Как протеинът ви помага да трупате мускули

Как протеинът ви помага да трупате мускули

протеинова диета
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Искате да имате мускули и да сте силни? За тази цел не е нужно постоянно да сте във фитнес залата, прекарвайки часове в тренировки. Докато упражненията могат да ви накарат да горите калории и да извайвате физиката си, вие също така се нуждаете от хранителни вещества, за да може тялото ви да постигне тази цел по здравословен начин.

Макар и да са създадени редица добавки и други чудеса на съвременната химия, които да ви помогнат да трупате мускулна маса по-бързо, за тези, които искат да постигнат това по естествен и здравословен начин, природата се е погрижила добре.

Протеините са от съществено значение за вашето тяло, тъй като те спомагат за растежа и развитието на клетките. Вашите мускули се нуждаят от редовната доза протеини, за да растат и да функционират ефективно. Има различни източници на хранителен протеин както от животните, така и на растенията. Примерите включват пиле, яйца, риба, бобови растения.

Протеинът се състои от аминокиселини, които са градивните елементи на мускулите. Без тях би било невъзможно да се изгради, ремонтира или дори поддържа мускулна тъкан. Протеинът се състои от въглерод, водород, кислород и азот. Достатъчно количество протеин ще ви постави в положителен азотен баланс или анаболно състояние, което позволява на тялото да изгражда и ремонтира мускулите.

Според ново проучване диетата с високо съдържание на протеини от всеки източник - животински или растителен, може да помогне за поддържането на мускулите големи и силни, когато хората стареят. Проучването, проведено в Университета на Масачузетс в Лоуел от водещия автор Келси Мангано, казва, че хората с по-висок общ протеинов прием имат по-голяма мускулна маса и по-силни квадрицепси (мускулите пред бедрото).

Протеините се намират в месото, рибата, домашните птици, яйцата, млечните продукти, зеленчуците, зърната и ядките. Учените препоръчват на възрастните хора да приемат около 0. 8 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден. Това е около 56 грама на ден за заседнал човек, който тежи 70 кг и повече.

перфектно тяло

Известно е, че протеините защитават костната плътност, мускулната маса и силата, но все още не е ясно дали трябва да идват от специфични хранителни източници.

Все пак се знае, че не е важно да се консумира протеин от животински произход за по-добър мускулен растеж. Лице, което получава голямо количество протеини от червено месо, ще спечели толкова, колкото и човек, който го получава от бобови растения.

В крайна сметка независимо дали тренирате професионално, или просто се поддържате, трябва да знаете, че диетата ви трябва да бъде богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постно месо, риба и сложни въглехидрати за здраво тяло и повече мускули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest