ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Съвети за здраве от японска народна медицина

Съвети за здраве от японска народна медицина

Съвети за здраве от японска народна медицина

Страната на изгряващото слънце открай време се слави със здравословния начин на живот, който води населението ѝ, което е и главна причина в Япония да има и най-много столетници. Каква е тайната на японците и какво проповядва народната им медицина?

Ето основните рецепти за здраве от японската медицина.

Практикувайте ежедневно упражнения за гръбначния стълб

В Япония се счита, че ако се оплаквате от болки в областта на гръбначния стълб, то това е сериозен повод за притеснение и е признак за заболяване. Или казано иначе - ако гръбначният ви стълб е здрав, значи и вие самите сте здрави. Ето защо ежедневните упражнения за гръбначния стълб са задължителни. Това са упражнения за разтягане и за разтоварването на гръбнака, които се правят всяка сутрин или вечер.

Заседяването също се счита за признак за влошаване на здравето. Ходете пеша до работното си място, използвайте фитнес топка вместо стол по време на работата ви с компютър и се движете колкото се може повече.

Пийте редовно чай

Зеленият чай е полезен за здравето

В България има много хора, които редовно консумират чай, като типичен пример са планинарите. Тук обаче става въпрос за Япония, където на почит е зеленият чай. Той е мощен антиоксидант, който пречиства тялото от натрупалите се токсини и го дарява със здраве и дълголетие. Да не забравим и факта, че действа добре на настроението и на външния ни вид. Японската медицина съветва да го пиете често.

Хранете се здравословно

Японският начин за хранене се счита за един от най-здравословните. Нека разгледаме на какво се дължи това.

На първо място са самите продукти, които присъстват в японската кухня - риба, ориз, водорасли, плодове, зеленчуци и соя. Но не по-маловажно е и как те се приготвят - на пара или пък сварени. Да припомним и че така любимото суши всъщност се приготвя от сурова риба.

Освен това японците никога не се тъпчат като нас, а се наслаждават на храната си. Това от една страна се дължи на факта, че ястията се поднасят много добре подредени с вярата, че човек ще засити половината от глада си, докато ги гледа. А и за разлика от нас, които сме свикнали да се храним с огромни лъжици и вилици с цел да се нахраним по-бързо, при японците това е невъзможно, най-малкото, защото се хранят на спокойствие и то използвайки клечки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати