Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Психична благотворителност или как да преборим стреса и депресията

Психична благотворителност или как да преборим стреса и депресията

Психична благотворителност

Британската фондацията за психично здраве YouGov оповести резултатите от мащабно проучване, които показват, че близо 29 процента от хората са стресирани, а други 24 от тях страдат от тревожност.

По повода неправителствената организация започна мащабна кампания за така наречената психична благотворителност, чиято цел е лечението на проблеми, свързани с психиката, да бъде по-широко достъпно за хората без значение от социалната им прослойка.

Експертите препоръчват древните будистки практики на себеопознаването. Това е форма на терапия, която е насочена към опознаване на собствения вътрешен мир, към повишаване на информираността на хората за себе си, своите емоции и околната среда чрез медитация, йога и дишане.

По време на Световната седмица на психично здраве фондацията призова британското Здравно министерство да въведе практиката в цялата страната, за да помогне на огромната чат от населението, страдащо от безпокойство, стрес и депресия, както и да се вземат превантивни мерки срещу развитието на тези проблеми.

Проучването на фондация YouGov е проведено сред две хиляди пълнолетни британци. Резултатите са показали, че близо половината от работниците се стремят да сменят настоящата си работа.

Стрес

Близо 60 процента от тях са съобщили, че работата им ги натоварва, а почти две трети от хората биха били склонни да участват в дейности, които намаляват стреса, ако им се даде възможност.

Опознаването на самия себе си, както будистите постигат вътрешен мир, е една от най-добрите практики за подкрепа на доброто психично здраве, казва Джени Едуартс от фондация YouGov.

Будистката терапия се препоръчва от Националния институт по здравеопазване и грижа за върхови постижения, което е потвърдено в доклад на главния медицински директор на Държавния институт по ментално здраве на Великобритания. В документа се казва, че терапията помага за намаляване на риска от повторна депресия и справяне с тревожността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest