ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Три варианта за перфектната картофена диета

Три варианта за перфектната картофена диета

Картофи

Заради високата калоричност на пържените картофи и на чипсовете, все повече хора започват погрешно да смятат, че от картофите се напълнява. Те наистина имат висока хранителна стойност, но освен това са богати на минерални вещества и витамини. Важното е да знаете единствено как да ги приготвяте, така че те да не плуват в мазнина. А приготвени правилно, те могат да бъдат прилагани дори и за отслабване.

Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта на картофена диета, като всеки отделен хранителен режим има определен срок на спазване според натоварването, което оказва върху човешкия организъм. По време на всички картофени диети е добре да приемате много течности, а скромна консумация на алкохол се допуска само при първата.

1. Картофена диета, която може да бъде спазвана 10 дни в зависимост от желаните резултати

Отслабване

Идеята е да свикнете да похапвате предимно картофи, като по този начин си набавяте необходимото количество енергия, но и достатъчно белтъчини и витамини. Необходимо е да сварите или опечете на фурна около 1. 5 кг небелени, но измити картофи.

Можете да ги нарежете или да ги намачкате под формата на пюре, но е разрешено добавянето на съвсем малко масло. Друг вариант е да ги направите на салата, залети с лимонов сок и зелени подправки. Това е картофената Ви дажба за деня, която трябва да разделите на порции.

2. Картофена диета, която се спазва 1 седмица

Отново купувате 1. 5 кг картофи, които измивате, но сварявате с кожата им. Разделяте ги на 4-6 порции, които Ви се полагат за деня, но 2 от порциите се ядат без каквито и да са подправки или пък сол. За другите порции можете да добавите малко лимонов сок, сол и съвсем малко масло или зехтин. Позволени са и всякакви пресни подправки като зелен лук, див чесън, босилек, риган и т. н.

Печени картофи

3. Картофена диета, която се спазва най-много 3 дни

Същото количество картофи се запича във фурна докато кожата им потъмнее. Разделят се на минимум 5 порции, които похапвате за целия ден, но без каквито и да са подправки, небелени и топли. Освен за отслабване, тази диета има и чисто разтоварващ ефект и е подходяща за спазване след обилно преяждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати