Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»27 години брак и сега на къде

27 години брак и сега на къде

27 години брак и сега на къде
Здравейте. Реших и аз да напиша за моята драма и очаквам да ми дадете съвети въпреки, че едва ли един съвет може да помогне. От 27 години съм омъжена. Имаме две деца, които вече са задомени.

За тези години мъжът ми ми изневеряваше почти постоянно, има и извънбрачно дете, за всичко това знаех, но не знам защо не предприех нищо. След скандал нещата се пооправяха до следващия и аз в един момент просто не се интересувах дали има или няма следваща.

Така до 11.02. Последните 7-8 години всичко беше добре. Единствено секса куцаше, но той има проблем и аз го отдавах на него и затова просто подминавах тази тема и така я карахме.

И така на 11.02 ми звани телефона и една госпожа започва да ми говори за връзката си с мъжа ми. В началото го приех на шега, но тя започна да ми разказва за случки в семейството ми, които знаем само ние.

Започнах да слушам цели 35 минути. Това, което ми каза беше толкова унизително и противно, че го асимилирах няколко дни. Не знам за свое извинение ли е говорил всичко това или просто той е такъв подъл, а аз не съм го познавала.

Най-много ме боли от това, че е казал, че аз винаги съм била майка на децата му и нищо повече. А за секса, че не може да го прави с дебели жени и когато трябвало да го прави с мен преди това е бил с друга за да може после да се отчете при мен.

Не мога да кажа, че съм дебела. Закръглена да, но имам хормонални проблеми и от там не мога да сваля и един килограм. Той много добре знае, че това ми е болната тема защото когато се оженихме бях много добре сложена и той също го е потвърдил.

Така вече 5 дни не мога да се съвзема. Обадих му се само по телефона веднага след разговора с госпожата и му казах, че не искам да ми се обажда и да забрави за мен(той ще отсъства още 15 дни. И не знам сега на къде.

Разговор с него не може да се проведе, винаги е отричал и никога не си е признавал. С тази смотана криза финансово изобщо не мога да се издържам сама. Имаме заем, който е на мое име и това е най-сложната ми дилема.

А мисля, че няма да мога този път да простя, просто този път много ме нарани. Нямам никой друг до мен за да ми помогне. Не искам да натоварвам децата и те кога имат работа, кога нямат.

И не знам какво да е решението ми. Очаквам да ми пишете. Дайте ми съвет.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (89)

Изпрати
Галя
Галя
23.11.2013 20:06
Здравейте, със сигурност не ви е лесно. Баща ми е без работа и майка ми много трудно приема ситуацията. Колкото и да се опитвам да й обясня, че положението ще се подобри не ми получат нещата. Казвам й, че е най- важно здравето. /Още повече, че работя с деца с увреждания/. Със сигурност всеки човек изпада в такива периоди на отчаяние, но както казва една психоложка: "И това ще отмине". Може да ви звучи много чуждо и далечно, но пък живота ни прави силни. Относно взаимоотношенията с този мъж- изтриите го от живота си. Повярвайте ми от личен опит така е най- лесно и раните така заздравяват на добре. Със сигурност трябва и време за това, но за собствения ви вътрешен мир трябва да го направите за себе си. Не търсете причина, приемете, че така става и продължавайте напред. Търсете си работа и хоби. Споделете всички с децата си- те са вече големи и може и да ви помогнат при превъзмогването на всичко случващо се в живота ви. Успех!
5
3
Wioleta Todorova
Wioleta Todorova
17.11.2013 08:48
Здравейте,моят случай е същият ,но не се отчайвайте,много са жените в това положение.Вземете живота в свои ръце и започнете отново,вече 17 години живея само и единственно за щастието на децата и внуците.Вземи живота си докажи колко си способна,умна работлива и находчива,не мисли за него и изневерите му ,а се фокусирай върху твоят живот.
14
0
М
М
10.11.2013 21:52
Не можеш да контролираш какво прави съпругът ти когато не е с теб, нито мнението и приказките на жените с които е бил. Това, което можеш да промениш е себе си! Ще кажеш, той толкава да ме наранява от къде на къде аз да се променям. Ами, за да ти стане по-добре на теб! Фокусирай се само и единствено върху себе си като личност. Животът си е твой и е само един. Какво още би искала да направиш за себе си в този живот. Как ти се иска да изглеждаш. За да си секси не е нужно да си слаба, а да го чувстваш от вътре! С кого би искала да общуваш... Усмихни се на живота на пук на всички трудности, които ти поднася. От къде на къде ще позволяваш на един неверен мъж да те определя като личност! Не се приемай за жертва! Мъжът ти е този, който не е стока, а не ти! Ти си умната жена и майка, която има за спътник в живото един слаб мъж, който не заслужава вниманието, което му отделяш. След толкова години, след две пораснали и реализира ли се деца не ти ТРЯБВА мъж, можеш да имаш ако искаш, но такъв НЕ ТИ Е НУЖЕН! Съветът ми е да се отървеш от емоционалната си зависимост от мъжа си и неговите изневери и да се съсредоточиш върху това, което би било най-изгодно за теб в този етап от живота ти! Ти си самостоятелна личност и живота, който живееш е само твой и на никой друг!! Живей го така, че да се чувстваш щастлива. Щом финансово не можеш да се справяш сама, можеш да потърсиш втора работа или да останеш със съпруга си, но да не си позволяваш да се влияеш емоционално от неговите изневери и огорченията, които ти поднася. Той ще те нарани само, ако му позволиш. Ако не ти пука (с извинение) къде се развява, това няма да те наранява!
15
0
Митко22
Митко22
09.11.2013 01:49
Здравейте, годините и опита ми в тези неща е малък, за това няма да давам кой знае какви съвети... НО ЩЕ ДАМ СЪВЕТ на тези с големите идеи за чужбина, хора как си я мислите вие тази работа? ХОП - чужбина. сигурен съм, че и 70% от тези които пишат за чужбина не са мърдали от страната!Аз излязох от България на 20 години и то с помощ от мой близък, с времето разбрах, че без него аз нямаше да мога да се застоя тук и 1 месец. Просто е смешно да пишете такива неща... "Съветът за чужбина е добър, но сега и там е трудно" ЧУЖБИНА Е ТОЛКОВА относителна дума.. няма да задълбавам, мога да пиша до утре.
Доколкото до историята.. тъжно е, но в такива моменти винаги търсим най-близките си хора за помощ и в твоя случай това са децата ти, няма значение имат ли работа или не, трябва да споделиш това с тях, това е сериозен проблем и трябва да го решиш.Не отлагай и за миг...
8
0
НЯКОЯ
НЯКОЯ
08.11.2013 06:58
Съветът за чужбина е добър,но сега и там е трудно.Аз бих те посъветвала да останеш,но да го игнорираш,създай си свои радости.Светът,особено на нашите години,не би трябвало да се върти около нагона на един мъж.
7
0
препатила
препатила
08.11.2013 00:46
не знам дали ще ти помогна с това което ще ти кажа,но ти ще прецениш. кажи вцичко на децата си и го изритаѝ.стегни си куфарчето изамини за чужбина.хем ще го забравиш ,хем ще си стъпиш на краката.
0
3
Дидка
Дидка
07.11.2013 13:06
След всичко, което прочетох оставам с впечатлението, че въпросния твой съпруг просто не те заслужава и лично според мен не трябва да се примиряваш повече, а да потърсиш щастието с някой друг на който да се опреш. Ако имаш желание можеш да разгледаш сайта слънцезадвама.ком Не си сама и не е нужно да търпиш повече, всички имаме право на щастие.
4
1
Светлана
Светлана
06.11.2013 19:14
Здравей!След като толкова много си изтърпяла изтърпи докато изплати кредита.След това живей си живота. И през мен мина много но повярвай кагато можеш колкото можеш използвай.
2
0
същата съдба
същата съдба
30.10.2013 13:32
Здравей мила, аз имах същата съдба, даже по болезнена, защото след 20 г, брак мъжа ми дойде и каза, че е влюбен и иска развод. Останах сама с дете инвалид на 5 инжекции инсулин, заради една 30 - годишна шаврантия. Веднъж му се обадих и телефона му вдигна тя, каза, че "мъжа и", не може да ми се обади и повече да не го притеснявам, а ние нямахме развод още. Много е тежко, хиляди пъти съм си мислила, че ще го приема, ако се върне, но днес пет години по-късно знам, че това е жестоко предателство и аз никога не бих го простила. Знам, сега сме в такава възраст, че е илюзия да мислим за ново семейство, но свикнах сама да живея и се радвам на успехите на сина си.
5
1
Скакалец
Скакалец
27.10.2013 11:30
Зарежете всичко, стегнете багажа и ако Ви стиска отидете в чужбина. И там ще Ви е трудно, но ще се оправите и ще си стъпнете на краката, и тогава ще видите как нещата ще се обърнат във ваша полза. Но никога не правете грешката на компромиса. Решението е изцяло във ваши ръце от Вас зависи как ще си изживеете живота за напред.
2
2

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 22
58
46
34
24
10
Дай твоята оценка: