Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Мъжът ми се чална по фитнеса!

Мъжът ми се чална по фитнеса!

Мъжът ми се чална по фитнеса!
Със следната история нямам за цел да се оплаквам, а само да споделя.
Съпругът ми е на 37 години, образован, интелигентен човек или поне беше такъв, но от едно известно време съвсем си изгуби ума. Третият в нашия брак не е жена, а фитнесът. Ще кажете "Ехее какво пък толкова, човекът иска да се поддържа". Само че тука не става въпрос за поддръжка, а за някаква мания.

Той винаги си е бил с едни 5 кила отгоре, но никога не е бил дебел, дори не е и закръглен. . До един момент в който се реши да тръгне на фитнес. Няма да лъжа, че ми хареса, когато само след 2 месеца тялото му стана много по-оформено, но това не спря до тук. Днес си купил протеин, друг ден аминокиселини, креатини, глутамини, не помня вече всичко. Стигна се до там че цялата му заплата отива за протеини и разни други хапчета, които са цял шкаф.

Само ще кажа че той е главен юрисконсулт и заплатата му е почти колкото 4 минимални заплати. Сами направете сметка за какво става дума! 100% от заплатата изчезва в някакъв прах. Въобще няма да повдигам въпроса че тялото му вече е прекалено мускулесто, извън всякакви мои разбирания за естетика и дрехите му не му стават. Задникът му стана колкото двете ми шепички, толкова неприятна гледка.

Един ден след като пристигна поредната пратка от един сайт за добавки, толкова се ядосах, когато видях приложената фактура, че хванах кутията с протеина и я разсипах из цялата къща. Казах му че събирам багажа и си тръгвам, а той все с една лъжица да събира от паркета разсипаното. И това ако не е наркомания не знам!

Започна да качва снимки във Фейсбук и други сайтове на които е само по бельо, позирайки, все едно е някаква порнознаменитост. За мен това е живо излагане, та там го виждат колегите му, той се движи постоянно с разни общински съветници, адвокати, кметове. . . . сто пъти му казвам, че се излага по този начин, това е просто нелепо и смешно.

Казах му, че като нищо ще го освободят заради тези снимки, те са почти еротични. Винаги съм се присмивала на такива снимки, и съм се чудила как може да си мислят че едни мускули и вече са толкова секси и неустоими. . . . Миналата седмица се подстрига първи номер, август си направи татуировка и вече прилича на откровен простак.

Няма нищо общо с онова приятно момче, в което съм се влюбила някога. Въобще нямам намерение да се развеждам засега, нито да го напускам, но смятам да си давам цялата заплата за обувки и дрехи, тя не че е много голяма, но ще го оставя гладен. Разбрала съм се с дъщеря ми и тя подкрепя моята тактика. Ще видим дали ще има някакъв успех.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (30)

Изпрати
Трактора
Трактора
16.10.2013 21:37
Зоб до гроб е казал народа... Остави човека намира,кажи му да си напраска направо инжекциите в дивия -така ще му излезне по-евтино :):):).
0
0
Mixail
Mixail
30.09.2013 00:58
Куца ви връзката нещо... или иска да ти намекне ,че си ''дебела''...
0
1
явнатожвнот
явнатожвнот
30.09.2013 00:45
Мила мисля че просто го е хванала критическата точно в този период мъжете буквално откачат баща ми започна да се гласи и да ходи по жени а гаджето на майка ми стана толкова суетен че по един час стоеше на огледалото и по още два си избираше дрехи за работа Просто в този период ги хващат лудите изпадат в странни състояния защото осъзнават че остаряват и си търсят начини така да се каже да се почустват пак млади и пълноценни не че са стари ноооо А относно тактиката ти не мисля че ще мине номера
0
0
непознат
непознат
30.09.2013 00:14
ха ха щяла да го остави гладен това тука някакви свободни съчинения разсъждения ли правите, щом е толкова запален гладен няма да остане той яденето му е едно от най важните неща
0
0
hahah
hahah
30.09.2013 00:10
Ами и аз ходя на фитнес редовно (4 дни в седмицата), и аз вземам протеини, но моето не е мания... Да, правя го, защото искам да изглеждам добре и защото не се харесвам сам себе си, но не от суета, а просто защото искам да се чувствам добре в собствената си кожа, не за да ме харесват момичетата или поради други причини... В това според мен няма нищо лошо, защото какво по-хубаво от това да поддържаш себе си??? Иначе е вярно, че всичко трябва да се прави с мярка. За мъж на тази възраст обаче подобно поведение наистина не е много подходящо. Искам да кажа, че фитнесът на никого няма да навреди ако се практикува редовно, но той НЕ трябва да става начин на живот, освен ако не си вадиш парите от него. Общо взето това е.
0
0
:)
:)
29.09.2013 21:44
Това си е цяла индустрия за много пари(фитнеси,добавки,витамини ,определени храни,скъпи при това :) )мъжът ти е поредната заблудена риба,гледаща се с часове пред огледалото и търсеща изкуствено съвършенство,което си е направо смехотворно...Лек не знам дали има за тая болест(СУЕТА)Може би ако го накараш да се върне в спомените си като младеж как се е чувствал,тоест ,че не е задължително да зобиш и да висиш по фитнесите и да робуваш на изкуствено втълпена култура за да се чувстваш вървежен и харесван ,пък и има доста по-полезни спортове :)
1
0
Zyzz
Zyzz
29.09.2013 16:05
Фитнесът или е начин на живот или не е фитнес. Жалко, че твоят човек се е осъзнал късно и сега пилее пари и НАЙ-ВАЖНОТО - семейството си. Гледната точка на всеки е различна, но причината за тази силна привързаност към тежестите е, че хората занимаващи се с това отглеждат тялото си като дете - отдават максимални грижи за да се чувства то добре. А въпросът ми е - Защо не пробваш и ти ?
0
0
BIBI
BIBI
29.09.2013 16:00
БРАВО НА ВАС
0
1
456
456
29.09.2013 15:53
Всяко прекаляване с определена дейност си граничи с мания. Вманиачи ли се толкова дълбоко - трудно ще го изкараш с разумни доводи. Това си е вече диагноза. Според мен трябва да седнете заедно и с дъщеря ми и да коментирате приоритетите на всички ви. Дано тогава "отрезвее" и промени малко начина си на живот. И тук е като при лекарствата- дозата е в мярката-прекалиш ли с количеството, става отрова.
0
1
ллл
ллл
29.09.2013 15:05
Мноооооого си закъсняла, нямаш друг избор освен някой ден да го оставиш !
0
0

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 8
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка: