Родителите ми са ужасни хора, страх ме е за братчетата ми!

Родителите ми са ужасни хора, страх ме е за братчетата ми!
Здравейте! Аз съм момиче на 19 години и искам да ви споделя нещо за родителите. Сега а когато погледна назад към моето детство откривам хиляди грешки, които те са допускали към мен и ме е страх, че те ще ги повторят отново върху двете ми братчета, които имам ( на 12 и 14 години ). Спомням си многобройните скандали на родителите ми пред нас, обидните думи и униженията, който си причиняваха един на друг.

Това че никога не сме отишли на море, на екскурзия или където и да било с оправданието че намало пари за глупости. Та и най-бедните семейства успяват да отидат някъде ей така, ако ще да е с храна от вкъщи! ! ! Да създадат приятни спомени за децата си! ! А ние сме средностатистическо семейство, така че това е било чисто нежелание от тяхна страна. Майка ми имаше периоди, в който крещеше за абсолютно всичко и подлудяваше цялото семейство.

Буквално истерични крясъци и мн грозни обиди, замеряла ни е с разни предмети дори понякога пред близки и познати. Друг път спеше по 2-3 дни и ако я събудиш за нещо лошо ти се пишеше. Но това не е най-лошото. По-големият ми брат беше 1 клас и тъкмо се учеше да чете срички от буквара, естествено това го затрудняваше и му трябваше време за да се научи.

Майка ми изгуби търпение (тя няма мн. от него )удари го, той се разплака а тя му каза "аЙде чети бе идиот, няма цял ден с тебе да се занимавам! ! ! ! " Той съвсем се шашна и не можа да продължи, а сълзите му се стичаха по бузките! ! толкова ми стана мъчно дори сега се разплаках! ! Аз не издържах и се разкрещях "стига ", тя ме удари и блъсна. На др. ден и казах, че от нея пръстта на ръката ми е посинял а тя "глупости това не е от мен "

Да, тя ме е била многократно и мн. лошо, и това беше докато преди година не се махнах при приятеля ми, който е на 26 и сме заедно от три години. Вече имаме общ дом в друг град и сме много щастливи, а родителите ми не отговориха на поканата ми за бала, за който не дадоха 1 ст. и вече дори не и звънят, то ако ми се обадят е само да ми намекват обиди, затова и не ходя на гости вече, а братчетата ми липсват, с тях се виждам но много рядко .

Капката която преля чашата беше, когато майка ми ме удари в носа и той започна да кърви, сега разбирам, че е била счупена една малка костица, тъй като ходих на лекар! ! ! тогава даже бях набрала номера на полицията за да се обадя на закрила на детето но. . . . се отказах. Та те ме държаха буквално заключена, за да не се виждам с него понеже не го харесват.

Една вечер баща ми /той е баща само на братята ми, моя не го познавам понеже майка се е разделила с него после се е омъжила за друг сега пък е с този) беше пил и се сби с него! Не мога да опиша ужаса, който изпитвах! ! !

После пък МОЙТЕ МИЛИ РОДИТЕЛИ ЗАПОЧНАХА ДА ГО ИЗНУДВАТ С ЖАЛБА ЗА ПАРИ! ! Така взеха от неговото семейство 2 000 лв а аз умрях от срам! ! ! А Всъщност те му дължаха 150 лв за цигари, който той им даде от магазина му! ! ! !

Отгледали са ме - да, не съм била гладна нито жадна, но психически ме съсипваха и дори сега усещам трудности когато общувам (когато те наричат постоянно идиот и боклук няма как да нямаш ниско самочуствие). Разбрах, че родителите също са хора, а моите са лоши хора(макар пред гости винаги да се държат идеално и мило )! ! !

Едвам се спасих от този ад! ! ! , но те са там мойте братя ще изпитат всичко това, което и аз а съм безсилна! ! ! ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ ДЪРЖАНИЕТО ИМ ЗАЩОТО АЗ НЕ МОГА ДА ГО ОТКРИЯ И КАК ДА ПОМОГНА БРАТЯТА МИ ДА ИМАТ ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО? ? ? [Още подобни истории тук]

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

............
............
02.12.2015 15:25
Момичето какво споделя, вие какво пишете....Май някой са се припознали в нейната история...И таят огромна злоба! Да отиде тази "майка" да живее в някоя друга държава да я видим...Дали ще направи и едно от изброените неща!
1
0
Аз!!!
Аз!!!
24.11.2015 21:49
Ами повечето родители се карат на децата си и гицият от време на време,не чак до кръв,но има и такива и аз не виждам нищо неестествено в това да се скараш на някой,че е сгрешил!!!!Нали трябва да се възпитават децата,а при някой с добро не става,само с забрани и наказания!!А за почивката не всеки ходи,не е задължително да се ходи на море,да хубаво е,но не всеки има възможност,защото децата имат нужда от храна,дрехи,играчки,учебници и т.н.,което е по-важно от екскурзиите!!Мисля,че нещата са доста преувеличени,аз поне не познавам едно семейство,което да не се кара за разни неща
1
3
Ин4
Ин4
02.09.2015 05:59
Мило момиче, много се радвам че научих за човек, с подобна на моята история! Ако все пак, прочетеш това, знай, че има хора, които са като теб, искам да ти кажа, не спирай да вярваш в себе, не повтаряй чуждите грешки и бъди щастлива, всичко ще бъде наред!
2
0
ана
ана
25.08.2015 22:23
майка ти има нужда от помощ,но не от твоята ,а от психиатър.Потърси адвокат по семейно и наказателно право.При следващ побой веднага жалба в районната прокуратура.Успех!
4
0
Излъгана
Излъгана
01.08.2015 11:46
Мило дете,борбата ти ще е дълга и мъчителна.Не очаквай помощ от Закрила на детето или полицията.Обичайният им отговор е всички правят така.Моята борба продължава за детето ми.Баща й е пияница в момента живее с друга жена,тя има две деца от друг мъж и е бременна с трето.При редките си срещи с баща си детето ми става свидетел на пиянските караници на баща й с жена му.Стига се до побой,викане на полиция и много груби думи между двамата.Детето се прибира уплашена.Закрила на детето вдигнаша рамене,инспекора от полицията ме гледаше ехидно и ми каза:Ми и ти пак се омъжи.Говорим за детето,а той ми се подиграва.В Детска педагогическа стая детето разговаря с инспеторка.Останаха потресени от разказа на детето.
Мило дете,бори се.Психическите травми са по-дълбоки ог физическите.Аз съм унижавана и обиждана физически и психическите от бившият ми мъж,травмите на душата не мога да ги излекувам.Сълзите ми потичат от най-малкото.Бори се за децата,защото ти явно си по-мъдра от родителите ви.Успех.
2
1
Мрън мрън
Мрън мрън
18.02.2015 00:55
Добре дошла в България! И от написанто съдя, че май май нямаш интелект на 19 годишна. "И най-бедните си позволяват почивка" а наще средностатистическите не ни водеха..... Мрънкало такова. Майка ти крещяла, че коя не крещи. Нищо няма да им стане на братчетата ти бъди спокойна щом ти си тук за да пишеш и те ще са живи и здрави и аз не бях НИКОГА с наще на почивка и на мен са крещяли че не мога да прочета нещо в 1-ви клас и какво голяма работа лигава работа стегни се малко!
1
34
аз
аз
09.05.2015 15:17
Ти си пълен идиот! Ако си мислиш, че е нормално една майка да нарича с такива грозни думи децата си и да им бие чак до кръв не заслужаваш да имаш деца! Естествено, че момичето ще се травмира с такова детство! Моята майка никога не ме е наричала така и не ме е била, така че коментара ти за "всички майки" е абсолютна простотия!
А относно авторката- мила бъди силна! Контактувай с братята си, нека те държат в течение! Ако нещата загрубят се обади на закрила на детето!
19
0
Момиме което иска да дава добри съвети
Момиме което иска да дава добри съвети
27.01.2015 13:32
Обади се на Закрилата на детето те ше ти помогнат и даже се обади,и на полицията наистина много ми в жал за братчетата ти.И незнам,защо още в света има такива родители.Моля обади се на
4
0