Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Най-ефикасните упражнения за корем

Най-ефикасните упражнения за корем

Стегнат корем

Всеки иска да има плосък корем и по възможност тук-там да е изпъкнала и по някоя от така наречените плочки. Оптималният вариант е комплект от шест, на които да ви се възхищават, когато се разхождате по плажа. За посигането на тази цел обаче трябват ефикасни упражнения за корем и внимателно преценяване на нещата, с които се храните.

Има много видове упражнения за топене на мазнините в корема и изграждане на перфектни мускули. Ще ви представим едни от най-добрите сред тях.

Преди да започнем обаче, трябва да имате едно на ум. Следете процеса на оформянето на корема си. Каквото действа при един човек, не е задължително да действа при друг. Така че, ако след месец не виждате желаните резултати и ако сте спазили всички условия за интензивност на тренировката и режима на хранене, потърсете друг вариант, който да работи за вас.

Първото упражнение тренира мускулите от външната страна на корема. Застанете в поза за правене на лицеви опори – с лице към пода, ръцете изпънати да повдигат тялото. Стремете се тялото ви да е изпънато, а не в S-образна форма. Същността на упражнението е да докоснете с едната си ръка противоположното си рамо, докато с другата крепите тялото си в първоначално заетата поза. Започнете с 15 докосвания на всяко противоположно рамо, като всеки ден се стремете да добавяте по нови пет от всяка страна.

Второто упражнение тренира вътрешните коремни мускули. От права позиция се наведете и докоснете с длани пода, така че тялото ви да заеме обърната V-образна форма. Нека дланите и стъпалата ви да са на успоредни позиции. След това започнете с всяка ръка да докосвате срещуположното си стъпало. Правете по 20 докосвания и на двата крака, като с всяка следваща тренировка увеличавайте с по пет или повече (в зависимост от възможностите ви).

Със следващото упражнение натоварвате всичките си мускули в коремната област. Заемете поза за лицеви опори, като подпрете тялото си на ръце и крака. Без да мърдате краката си, свийте ръцете си, като се подпрете на лакти, а след това се върнете в изходна позиция. Правете по 15 пъти упражнението, като се стремите да увеличавате броя на свиванията с всеки изминал ден.

Легнете по гръб. Свийте коленете си, докато допрете краката до задните си части. След това сложете ръцете под главата. Бавно се изравете, като се стараете да доближите торса си възможно най-много до свитите си крака. Правете три серии по десет такива преси. Стремете се да увеличавате пресите с всеки изминал ден, без да променяте броя на сериите.

При следващото упражнение отново легнете по гръб и поставете ръцете си успоредно на тялото. След това бавно повдигнете и двата си крака нагоре, без да ги разкрачвате и да мърдате ръцете или торса си. Правете две серии по десет такива вдигания.

При последното упражнение се подпрете на колене и длани. Изпънете едновременно лявата си ръка напред, а десния си крак назад. След това изпънете противоположните крайници. Правете по 20 такива изпъвания, като с всеки следващ ден ги увеличавате с по три.

Наблегнете на тези упражнения за корем и бързо ще постигнете желания резултат!

Прочети също:

- как да прикрием корема;

- за целулита по корема;

- или си направи смути за плосък корем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати