ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Десет сутрешни навика за бързо отслабване

Десет сутрешни навика за бързо отслабване

Правилните сутрешни навици ще ви помогнат да отслабнете

Всеки ден си казваме, че диетата започва от утре, но този ден така и е идва. Дори и да започнем, не издържаме докрай или пък после става жертва на йо-йо ефекта.

Отслабването си е сериозен проблем при голяма част от хората, понякога се оказва дори невъзможно.

Дали заради службата, други задачи и неспособност да организираме времето си правилно, килограмите си стоят все така, а ние все казваме, че ще им обърнем внимание... утре.

Приготвили сме ви десет сутрешни навика за бързо отслабване. Нека те се превърнат във ваша рутина. Придържайте се към тях, ако искате да отслабнете бързо.

1. Започнете деня със закуска, богата на протеини

Изследванията сочат, че протеиновата закуска може ви помогнете да свалите излишните килограми, тъй като създава усещане за ситост и липса на глад. Сред продуктите, които може да включите в своето сутрешно меню, попадат чия, гръцкото кисело мляко, яйцата, изварата и ядките.

2. Пийте повече вода

Пиенето на вода е полезно за отслабването

Започването на деня с чаша или две чиста вода, би помогнало за загубата на излишно тегло. Приемът ѝ е свързан с изразходването на енергия, липса на апетит и усещането за ситост.

3. Теглете се всяка сутрин

Следенето на килограмите може да окаже чудесен стимул да продължите напред. Самооценката може да повлияе на самочувствието и волята ви, да ви насочи към ограничаване или да ви поощри да поддържате килограмите, които сте в момента.

4. Събирайте слънчева светлина

Няколко минути навън всяка сутрин ще ви се отразят прекрасно. Излагането на пряка слънчева светлина и зареждането с витамин D, е чудесен начин да отслабнете бързо и да предотвратите трупането на излишни такива. Достатъчни са 10-15 минути навън, имайки предвид сезона и времето.

5. Упражнявайте съзнанието си

Мислете позитивно, мислете за целта си, за точните килограми, от които искате да се отървете. Проучванията сочат, че съзнанието може съществено да повлияе върху действията ни, а оттам и върху постигането на целите ни.

6. Опаковайте обяда си

Домашната храната е здравословна и по-полезна, когато искате да отслабнете

Усилията, които отделите на планирате и опаковате храната, която си приготвяте за обяд, биха помогнали да се съсредоточите над избора на продукти, както и над тяхното приготвяне. Според изследванията, когато на работа хапнете домашна храна, а не готова и купена преди минута от магазина, може да свалите по-лесно килограми, защото консумирате по-малко вредни продукти.

7. Правете упражнения

Редовните упражнения сутрин са изключително ефективен начин да започнете деня с усмивка, с енергия и с по-малко килограми. Аеробика или друг тип тренировка би подобрила вашия тонус. Освен това се смята, че сутрешната активност подобрява контрола на кръвната захар.

8. Спете по-дълго

Променете по такъв начин режима си, че да получавате достатъчно количество сън всеки ден. Безсънието води до повишаване на апетита, приемане на повече калории, а оттам и качване на излишно тегло.

9. Движете се повече

Редовните сутрешни разходки помагат за бързото отслабване

Направете усилие да отидете до работа без кола, може пък да ви хареса. Разходките, карането на колело и пътуването с градския транспорт са полезни сутрешни навици за отслабване. Така, със сигурност ще сте по-податливи към изгаряне на калории, отколкото ако не слизате от автомобила си цял ден.

10. Следете храната, която приемате

Ако си записвате и следите продуктите, които консумирате, ще ви е по-лесно да определяте приеманите калории. Ще имате наблюдения върху седмичното и дори месечното си меню, което ще помогне за промяна при него, ако има нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати