ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Отхвърлена от дъщеря ми

Отхвърлена от дъщеря ми

Отхвърлена от дъщеря ми
Аз съм жена на 43 години имам дъщеря на 22 години. На 30 останах вдовица и с много лишения и много работа, някой път и на 2 работи тя да не усети липса. Бях щастлива, че до 12 клас беше пълна отличничка, и се гордеех с нея много. С помощта на майка ми успях да и направя бал. Кандидатства и е приеха, тя беше отлична студентка с европейска степендия, а аз бях най щасливата майка.

До момента когато стана на 20 години - имаше неподходяща връзка с мъж 15 години по голям от нея, с пълни противоположни характери и среди. А взех отношение и с много разговори и борба, за да и покажа, че избора и е неправилен. От тогава се отдаличихме една от друга. Тя се раздели с него. След това си намери приятел и след 4 месеца направи годеж.

Аз бях съсипана от отношенията ми към мен, тя ме отхвърли тотално, изпаднах в депресия, защото тя пак направи поредния грешен избор. Тя заживя с мъжа и а аз останах сама, без да ми се обажда. Нямах работа, живея на квартира, с болката която ми нанеси дъщеря ми, и загубих смисала в живота ми.

Не знаех какво да правя, тогава една приятелка ми подаде ръка и заминах в чужбина, и тук е трудно, но не съм сама. Дъщеря ми забременя и когато заминах, постоянно ми звани и ме кара да се връщам и ме обвинява че съм я изоставила. Моля дайте ми съвет, какво да направя?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (43)

Изпрати
ани
ани
03.10.2013 02:05
Подкрепям изцяло коментара на Инката.Аз съм и дъщеря и майка.Докато бях луда купонджийка не се замислях върху много неща.В момента ,в който станах майка и застанах от другата страна ми просветна за какво става въпрос.Много се трогнах тогава от помощта на майка ми ,без която трудно щях да се оправя след раждането на първото ми дете.Оттогава сме много близки с моята майчица.Бъдете до дъщеря си за да не се обвинявате един ден.Може това да е шансът ви да станате отново близки.Успех!
0
0
М
М
02.10.2013 22:11
Намесили сте се в живота на дъщеря си. Когато тя е била щастлива с първият си приятел, Вие сте решили, че няма право на това щастие.
понеже е била млада и с неизградена сила на характера, тя се е огънала и се е отказала от връзката си. Примирила се е и се е спряла на човек, който според нея Вие ще одобрите.
Не знам дали разбирате, но Вие сте и отнели щастието.
С какво право?
Мислете всеки ден, че заради Вашата глупост, зетето Ви ще е принудено още много години да живее с този компромис в живота си. После се чудете защо се е отдалечила от Вас.
Може да бъдете доволна! Поради ограниченото Ви мислене, тя щее нещастна доста след като Ви няма!
И не се заблуждавайте, че това дете, от мъж, който не е искала истински ще и утеха.
5
0
Варя
Варя
02.10.2013 21:15
"Завръщането на блудния син" - шедьовър на Рембранд Харменс Ван Рейн - намерете картината, гледайте я дълго,тя ще Ви даде отговор.
0
0
x
x
02.10.2013 20:32
Дааа,на дъщерята,егоистка и трябва безплатна слугиня,домашна помощница,поради тази причина търси майка си.
2
3
ОФФ
ОФФ
02.10.2013 16:00
Няма ли редактори да оправят поне отчасти правописа?
0
0
tedi
tedi
02.10.2013 14:53
сама да се мъчи,за да разбере липсата на майка, когато мама има нужда от подкрепа няма от кого, остави я да се мъчи.една майка може да изгледа 10 деца, но 10 деца не могат да изгледат една майка.живей си в чужбина и не се притеснявай. не си само ти и аз съм на тоя хал,а още колко има.
3
4
Pixie
Pixie
02.10.2013 14:33
Дъщеря ви е една глезла, която не оценява какви усилия сте положили, за да бъдете майка и баща за нея.
Все пак мисля, че е редно да се видите, може да се разкайва за грешката си, а може просто да няма кой да гледа детето й и затова да иска да се върнете в България. Ако усетите такова нещо, по-добре се върнете в чужбина, нали не искате да бъдете нейна бавачка за един подслон и една чиния манджа?
1
3
Йори
Йори
02.10.2013 09:21
Бъдете до нея, но не обсебващо. Защото, повярвайте ми, това става досадно и води до отчуждението. Трябва да се научим, че младите хора са умни и имат свое мнение и виждане за живота. Да - ние искаме да им помогнем, правим всичко с добри намерения, но не всеки път сме прави. не бива да сме толкова самонадеяни и да мислим, че нашето решение е по-добро от тяхното - все пак сме различни поколения.
2
2
леля ти
леля ти
02.10.2013 09:05
Според мен нетрябва да се връщаш .Все пак това е нейният избор и нейният живот.Тежко е - знам и го казвам от позицията на майка на твоята възраст и почти подобно положение , но както казва "ИНКАТА" сама ще се осъзнае , когато стане майка . На вас ":):)" и "соларис" само мога да кажа , че живота тепърва ще ви поднася изненади и дано да не се изненадвате много като тази жена защото болката е нетърпима!!!!
0
2
Solaris
Solaris
01.12.2013 21:15
Лъжете се, госпожо, няма такова нещо като "изненади" в живота ! Просто понякога се залъгваме, че можем да правим каквото ни е кеф, пък може и да ни се размине. Истината е, че всички сме отговорни за действията си и на каквото си постелем, на такова и ще легнем. В този ред на мисли ви благодаря все пак за така милото пожелание, но не мисля, че ще се сбъдне :)
1
0
:) :)
:) :)
01.10.2013 23:25
Госпожо, моите уважения, защото и аз съм на 22 и много обичам и уважавам майка си, но това да имате дете и да се грижите и да го възпитавате по даден начин е било само и единствено ВАШ избор (ваш и на мъжа ви). Дъщеря ви не е виновна ,че вие сте останали вдовица и сега оставате сама - такъв е живота - колелото се върти. Тя не е виновна,че е пораснала и че е искала да създаде свое семейство - това е напълно нормално. Всеки човек в един момент се отдалечава от родителите си, за да създаде свое семейство. Тя винаги ще остане ваша дъщеря. Колкото до това,че сега ви вика да се приберете, може би се нуждае от помоща ви. И отново ви се извинявам,но една истинска майка няма да пише и да търси мнения от непознати във форуми, а ще се прибере при детето си и при внучето си, без дори да се замисля.
4
5
Роси
Роси
15.03.2014 00:32
Това е и моето мнение. Не разбирам как някои хора приемат децата си като бреме - те са ни дали толкова щастие! Един живот е поел своя път - така и трябва да бъде! Всяка майка иска детето й да обича и да бъде обичано, освен егоистите-майки!
4
1

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: