Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Най-добрите храни за стягане на ръцете

Най-добрите храни за стягане на ръцете

рибата помага за стягане на ръцете

Ръцете на дамите са една от най-проблемните зони що се отнася да умението да се поддържат стегнати. Причината е в намаляващата мускулна маса, което започва да става видима след 30-годишна възраст, а с напредване на времето добива драматични размери. Годините, които се трупат, правят метаболизирането на мастната тъкан все по-трудно.

Друга спънка по пътя към гладките и стегнати ръце е загубата на еластичността на кожата, а този козметичен проблем не може да се разреши лесно при ръцете. Затова стегнатата и тонизирана кожа в тази част на тялото се превръща все повече в умение, показващо способност за пълен контрол над пораженията на времето.

Освен физическите упражнения за изгаряне на мазнините по ръцете, нуждата от увеличен общ разход на енергия, диетата е следващият важен елемент в тази борба. Добрата диета за загуба на мазнини е нещо, което заслужава внимание.

Най-напред от храната трябва да се премахнат продуктите, увеличаващи натрупването на мазни депа, забавящи метаболизма. Това са тестените изделия, рафинираната захар, алкохолът и газираните напитки, бързите храни, сушените меса.

Те трябва да бъдат заместени с храни, съдържащи висококачествени протеини, въглехидрати и здравословни мазнини.

храни за стягане на ръцете

Протеинът може да дойде от рибата, пилешките гърди, пуешкото месо, бобовите култури, сиренето и яйцата и е нужно да съставлява половината от менюто за деня.

Въглехидратите е необходимо да присъстват в менюто през първата част от деня. Ако се приемат късно вечер, повечето се превръщат в мазнини и забавят метаболизма. Добър източник на въглехидрати са овесените ядки, оризът, картофите и други.

Здравословните мазнини, които трябва да присъстват в диетата, ще бъдат осигурени от ядките и растителните масла, особено зехтинът, сусамовото, слънчогледовото или царевичното масло. Риби като сьомгата, пъстървата и скумрията също са източник на такива мазнини, а те са важни, тъй като тялото не може да ги произвежда само, а ги набавя от храната.

Витамини и минерали тялото си набавя от зеленчуците и най-много от пресните зеленолистни, аспержите, броколите, зелето и други. Те са нискомаслени и засищат добре.

При подготовката на диетата за стягане на ръцете не бива да се забравя значението на хидратацията. Водата е нужно да бъде в достатъчни количества през целия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest