Ако трябва някак да дефинираме идеалната диета, то тя трябва да бъде лесна за изпълнение, да не изисква усилията, присъщи на гладуването и да постигне основната си цел. Ако бъде съставена от вкусна и приятна храна, още по-добре.
Такава диета всъщност съществува. Това е диетичен режим с боб и леща. Практикуването на диетата може да оформи желаната талия, елементарна е за изпълнение и удовлетворяваща за провеждащия диетата.
Какво представлява диетата с боб и леща
Този диетичен режим с боб и леща трае 2 седмици. През това време не се изисква гладуване. Благодарение на храните, които се консумират, глад няма да се усеща, даже напротив - бобовите култури засищат добре. Тялото няма да бъде товарено с много храна, а само с толкова, колкото му е необходимо. Резултатът от диетата е освобождаване от 8 до 10 килограма за 2 седмици.
Храни, които се изключват по време на диетата
Това са яйцата, картофите, шоколадът, месото, млечните продукти, подправките и кафето. Рибата е разрешена, но съвсем ограничено.
Задължителните храни за диетата с боб и леща
Фасулът, ечемикът, лещата и овесът са основните хранителни продукти при следването на този диетичен режим. Може да се експериментира с различни начини на приготвянето им.
Примерно дневно меню на диета с боб и леща
Закуска
Овесена каша
Обяд
Зеленчукова супа
Зеленчукова салата
Вечеря
Ориз - бял или кафяв
Риба
Салата по избор с нужните съставки от бобови култури
Закуски между основните хранения
Плодовете и пресните зеленчуци са препоръчителни за набавяне на полезни вещества, а количеството им е по лична преценка.
След 2 седмици резултатите от диета с боб и леща са видими, постигнати неусетно и без напрежение. След почивка от 2 месеца, диетата може да се повтори.
Важното за диетата с боб е да не се смесват храните по време на провеждане на диетата. Нейното повторно изпълнение ще изработи желаната фигура, а тялото ще получи своя естествен пост. На всички е известно, че основните храни от диетата са тези, които свалят лошия холестерол.
В бобовите растения можем да открием възможността за естествен начин на живот с продукти от екологичното земеделие, защото отглеждането на тези култури не изисква торовете, необходими при други посеви.
Не е случайно, че бобовите растения са сред най-старите култивирани и отглеждани от човека. Те датират от преди 10 хиляди години като най-древната богата на протеин храна.
Вижте: