ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Най-добрите плодове за отслабване

Най-добрите плодове за отслабване

ябълката е сред най-добрите плодове за отслабване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Плодовете са отличен източник на нужните ни хранителни вещества, зареждат тялото с енергия и поддържат хидратацията му особено в топлите летни дни. Детокс ефектът им е добре известен, а заедно с пречистването от токсини, те спомагат и за регулиране на теглото.

Всички плодове са полезни и това е основната им характеристика. Някои от тях съдържат повече витамини и хранителни вещества. Това поддържа тялото силно, като в същото време му помага да се освободи от излишните килограми. Кои от тях са най-подходящи за менюто, ако основната цел е намаляване на теглото? Ето някои от най-вкусните и подходящи за целта плодове.

Ябълки

Ябълката винаги попада в челните места сред плодовете при избор на меню с цел отслабване. Фибрите в нея, съчетани с малко калории я правят толкова подходяща. Фибрите засищат и дават на организма витамини и минерали, за да се поддържа жизнено. Ниските нива на натрий пречат да се задържа вода в организма, а ензимите в тях подпомагат храносмилателните процеси.

Горски плодове

горските плодове са отлични за отслабване

Фибрите и витамин С в горските плодове са в изобилие и захарта и калориите са малко. Съдържат и много полезни антиоксиданти. Боровинките, ягодите, малините и къпините съдържат много вода и хидратират много добре тялото. Тъмните на цвят плодове съдържат елагова киселина, а тя убива раковите клетки.

Банани

Причисляват бананите към калоричните плодове, но последните изследвания показват, че калият и фибрите са в много добри количества при тях. Устойчивото нишесте гори мазнините и намалява чувството за глад. Бананите съдържат витамин В6 и повишават имунитета.

Грозде

грозде за отслабване

В гроздето се съдържат добри дози витамин С. Червеното има повече антиоксиданти и по-добра хранителна стойност, отколкото зеленото. В плода също има елагова киселина и е полезно като превенция срещу ракови заболявания.

Диня

Този плод е с доста противоречиви характеристики, когато става въпрос за отслабване, макар че диетите с диня са широко известни. Динята съдържа високи количества фруктоза. От друга страна съдържа много вода, намалява мазнините в тялото и регулира холестерола.

Грейпфрут

Този плод е добър избор за диетично хранене с цел отслабване заради ликопена, калия и фибрите в него, както и витамин С, който ще пази тялото от изтощение. Много продукти за редуциране на теглото съдържат грейпфрут, затова включването му сред подходяща плодова диета е добро решение. Именно грейпфрутът е сред най-добрите плодове за отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати