Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименСвекървата - съкровище или свекървище
Свекървещица... вие, нищо не знаете...
АнонименКаква е разликата между Калории и Мазнини?
Ако ходеше малко повече на училище и слушаше в часовете по биология щеше да разбереш! Или четеше книжки, може би! Калориите са мерна единица за енергия! За хранителните продукти калориите показват енергийната им стойност! Няма как да сваляш калории! Можеш да изразходваш калории, или иначе казано енергия. От което пък отслабваш, ако получаваш по-малко калории, отколкото изразходваш. Мазнините (или още мастните киселини) са няколко вида, но по-важните са два вида - късоверижни(и наситени) и дълговерижни (и ненаситени). Дълговерижните, които в момента много се рекламират са омега-3,6 и 9-мастни киселини. Те се разграждат бавно в организма и на всеки един етап от разграждането си се отделят полезни вещества за организма и енергия. Докато с наситените мазнини (разбирай всички пържени боклуци, Макдоналдс, маргарини и подобни) нещата стоят по-друг начин. Късоверижните мастни киселини минават през едно-две разграждания и до там цикълът приключва, отделят малко енергия и естествено се натрупват. Нормално е и да се натрупват неравномерно. За това получаваме целулит. Мога да пиша безкрайно много по тази тема. Надявам се да ти е станало ясно. Яж повече салати, пресни плодове и риба, избягвай пърженото и прекалено соленото (Солта задържа вода в организма и така се подуваме.), пий витамини и спортувай. Така ще си здрава и ще поддържаш нормално тегло.
АнонименВъзможно ли е да не ми подейства Ескапел?
Доста си се забавила с Ескапел-а,но не смятам, че си била в овулация. Обулацията е приблизително по 14-15 дни след като ти дойде, а на теб трябва да ти дойде след една седмица. По мои скромни изчисления овулацията ти е минала. Не смятам, че си бременна, но ако цикълът ти закъснее си направи тест, за всеки случай. Ти как разбра, че си в овулация, всъщност?!
АнонименКак да се храня, за да отслабна бързо?
Според мен не е нужно да спазваш конкретна диета за да поддържаш здравословно тегло и да се чувстваш добре. Вечер (след 18) се стреми да ядеш само салати, плодове и кисело мляко. Ограничи простите захари и късоверижните мастни киселини. Купи си комбинирани витамини. На пазара има много видове от А до Я. Повечето деца си умират за Макдоналд и други подобни. Те са адски вредни! Яж (по възможност) само вкъщи, защото така виждаш какво има в храната ти, сама слагаш или изваждаш еди-какво-си от нея. Наблегни на свежите продукти, които не са преминали термична обработка. Така, ще се чувстваш по-добре и ще имаш енергия. В никакъв случай не гладувай! Ако си много гладна си направи купичка мюсли, но не корнфлейкс. Двете са коренно различни неща. Може да го подсладиш с канела, вместо със захар. Ако много ти се яде шоколад, баничка или нещо, високо калорично винаги го оставяй за сутринта. Така до вечерта ще си изгорила калориите от него. Винаги закусвай! Ходи пеш, колкото можеш повече. Намери спорт, който ти доставя удоволствие. Защото ако го правиш само защото "трябва да отслабнеш" скоро ще се изтощиш и ще се откажеш. Надявам се да съм била полезна!
АнонименКазва ми по същия начин, както е викал на бившата си
Започни да използваш главна буква, когато започваш ново изречение и точка, когато го завършваш. Трудно ми беше да схвана точно смисъла на "писанията" ти. Относно галените имена, повечето мъже въобще не си усложняват живота да измислят нови за всяка, особено, ако ги сменят като носни кърпи през седмица. Най-разпространеното май е "мило". Не вярвам гаджето ти да влага въобще някакъв смисъл в обръщението си към теб. Освен за да не те нарича с името ти, а с нещо различно, само между теб и него (за сега). Не мисля, че това може да бъде повод за драми. Всичко е в главата ти. Кажи му как ти е и как не ти е приятно да те нарича, и "огромният" ти проблем е решен!
АнонименБързо омазняване на косата! Помощ!!!
Не трябва да си миеш косата всеки ден, защото ще получиш и други проблеми с кожата на главата. Купи си бебешка пудра и като видиш, че ти се е поомазнила косата я наръси с пудрата в корените, разреши добре и издухай със сешоар. Така ще ти издържи още 1-2 дни. Друг съвет, който искам да ти дам е по никакъв повод да не си втриваш балсам в корените на косата, а да го нанасяш само в краищата.
АнонименБившия ме заплаши, че ще нарани новия ми приятел
Момиче, спри да си пишеш с бившия си и излез от филма! След като не си вече с него, тегли чертата и толкова! Бъди решителна! Докато му отговаряш и вижда, че може да те стресне, ще го прави! И кажи на родителите си, че това момче те заплашва ТЕБ, просто за всеки случай. Поздрави и успех!
АнонименНе искам да бързаме със секса
Твоята история ме потресе! "Заедно сме от 6 дни,той ме натиска за секс!" Искам да ти кажа и продължението какво ще бъде. "Спах с него и на следващия ден ме заряза!" Наистина ли си толкова сляпа, че не можеш да го видиш?! Момчетата на 20 не ги интересуват сериозните връзки (в общия случай). Иска да те изчука просто. Изчакай поне 2 седмици за да видиш колко наистина е луд по теб. Ако непрекъснато те натиска за секс, не е ли ясно за какво те иска?! Кажи ми в кой случай ще се чувстваш по-гадно: ако спи с теб и те зареже или ако ти го зарежеш, защото не искаш човека до теб да те вижда като самоходен полов орган?! И като го направиш това 10-тина пъти, с 10-тина момчета за по 1 седмица по 1 път, ще си правила секс 10-тина пъти, а целият квартал ще разправя, че си курва. Замисли се. Все още битува стереотипа, че жените, които спят с много мъже или лесно се дават са курви, а мъжете със същото поведение пичове. И ти с колкото и напредничаво мислене да си, пак ще ти стане гадно, ако ти го кажат, нали?! Така, че подбирай си добре гаджетата и недей да спиш с някой само защото ти говори сладки приказки и "колко е луд по теб". Не бъди лекомислена, това са неща, от които ще страдаш за в бъдеще. Повярвай ми! И не ти го казвам за лошо, да те обиждам или обвинявам, а за да ти помогна. На твоята възраст не мислиш много за последствията от действията си, но уверявам те, такива има всеки път. Поздрави и успех!
АнонименТърся идея за подарък
Няма как да не е нещо банално, защото не го познаваш добре. Купи му нещо неутрално. Фланелка или чаша. Има разни шегаджийски с щампи. Но все пак ако имате някой общ приятел попитай него. Пък и ако нищо не измислиш винаги можеш да му подариш парфюм
АнонименИскам да ви помоля за съвет!
Не се паникьосвай от сега. Ако ти закъснее цикъла си направи тест, ако е (+) тогава мисли варианти. По принцип Ескапеле-то е ефикасно. Но все пак използвайте презервативи за напред или отиди на гинеколог за да ти изпише най-подходящите за теб ОК. Успех!
АнонименКак да засиля усещането при самозадоволяване?
Абе, за 12 годишна си много отворена... Няма как да забременееш от себе си. Само това ще ти кажа.
АнонименПомогнете ми с тази задача по математика за 11 клас
Членовете след "а" степени ли са или множители? Снимай ми я с телефона както изглежда на лист и ще я оправя. Така не ми става много ясно кое какво е.
АнонименОмазнява ми се косата
Абе, момиче като чета поста ти и се сещам за един виц: Отишъл един на доктор и се оплакал, че много го сърби кожата. Доктора попитал: "Като се изкъпете сърбежа не се си облекчава?" Оният отговорил: "Да, ама след 1 месец, пак същото!" Та и ти така! Сигурно си малка и те първа навлизаш в самостоятелното поддържане на хигиената. Косата ти най-вероятно е нормална или мазна. Различните типове коси се мият различно често. Мазните коси се мият 3 пъти в седмицата или иначе казано през ден, нормалните през 2 дни. А сухите по-рядко. И не трябва да чакаш да стане сряда и неделя за да си измиеш косата. Не усещаш ли колко абсурдно звучи?! Миеш си косата когато се изцапа! Като си изцапаш ръцете, чакаш да стане вечер или сутрин за да ги измиеш ли?! Надявам се, иначе да си се къпеш и да става въпрос просто за косата... :x: :x: :x:
АнонименОмазнява ми се косата
10 години съм по-голяма от теб и със сигурност съм по-наясно с козметиката, като гледам, и с хигиената. А ти първо се научи да се изразяваш после да се правиш на голяма работа!
АнонименВсе още нямам цикъл
Ако до 16 нямаш цикъл трябва да ходиш по лекари. Иначе просто говори с майка си и не се притеснявай. Не е много готино като всеки месец имаш по 1 седмица. Не го мисли за сега. Опитвай се да се храниш по здравословно, да не се обездвижваш и да се забавляваш.
АнонименИзлових и двамата в крачка
Мило момиче, според мен, куца нещо в избора ти. Но повечето жени, за съжаление, си падаме по лоши момчета, а после страдаме, плачем и се оплакваме. Когато излизаш с ново момче, следи поведението му. Още на първата ви среща можеш да разбереш дали е добричък или самовлюбен плейбой, нали?! Ако усетиш, че по-скоро клони към втория вид, не приемай втора среща. Просто е! Но ако добрите ти се струват скучни и ако няма "интрига" не може да те привлече, вече не знам как да те посъветвам. Недей да търсиш принца на бял кон. Перфектни хора не съществуват и все с нещо ще трябва да се примириш. Не губи надежда, но и недей да се съсредоточаваш прекалено много във факта, че си сама. Успех!
АнонименСлед като родих, престана да ме желае
Според мен трябва да поемеш инициативата и да разнообразиш нещата. Секси бельо и т.н. Според мен за 10 години, малко или много сте навлезли в рутина. Това е.