Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Как да преодолея този проблемен момент...

Как да преодолея този проблемен момент...

Как да преодолея този проблемен момент...
Здравейте! Моята история е следната. . .

В момента съм сам, имам възможността да бъда с едно момиче, за което изглежда ми пука. Проблемът е, че преди време имах един период, в който доста си патих и сега винаги си имам едно наум.

Но работата е в това, че когато си флиртувам с нея - нямам проблем и знам какво правя и знам какво искам. Обаче когато настъпи моментът, в който трябва да предприема някакво действие, аз започвам да се колебая и се обърквам.

Започвам да си мисля дали наистина го искам. . . и се обажда "старото напомняне" и винаги ми припомня какво съм претърпял. . .

Обръщам се към Вас за помощ, с молбата да ми дадете някакъв съвет, защото от край време се мъча да го преодолея този момент и все се обажда това "едно на ум"
А сега ще Ви кажа за какво иде дума. . Това е преди доста време, когато ми забиха нож в гърба и сега просто винаги се сещам и си имам едното на ум, даже бих казал, че не обичам да споделям за себе си, но когато започне да ми пука за някой, започвам и да се разкривам по малко. . .

Честно казано пробвах по различни начини да реагирам, но все някак си не се получава. Все се стига до едно и също, а именно само приказки и никакви действия. . .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (10)

Изпрати
Някой си
Някой си
01.11.2015 21:31
Много пъти ще бъдеш разочарован. Самия аз съм минал през много разочарования. Било то от лоши навици или от огромни различия. Ако не спираш да търсиш щастието ще имаш възможност да го намериш, но ако не го търсиш ......., който не търси не намира.
Съветът който бих ти дал е да продължиш напред. Всеки човек е различен. Не сравнявай новите с предходните партньори. Не подхождай с недоверие. Да ще бъдеш разочарован пак, но това е пътя по който трябва да минеш за да намериш сродната си душа. Последния съвет който ще ти дам е да не мислиш много преди да предприемеш първата крачка, ако изпуснеш момента който е между втората и четвъртата среща ще си намериш приятел в който си влюбен. Успех! :)
0
0
Жана
Жана
30.10.2013 10:03
Честно казано не ми стана ясно дали наистина я харесваш, запознали ли сте се, тя харесва ли те или всичко още е на етап флирт и всеки чака някой да се престраши да направи първата крачка?
На първо място трябва да забравиш миналото и разочарованието, което ти е донесло. Всички сме страдали от любов, но не трябва да позволяваш на миналото да те преследва и пречи в новите връзки, нито да се комплексираш, че едва ли не проблемът е в теб. Просто не си срещнал правилния човек, който ще те обича такъв, какъвто си и ще те направи щастлив. Истината е, че трудно се намира точната "половинка" и повечето хора наистина се задоволяват с нещо което им попадне и което смятат за най-подходящо към момента, което е много погрешно. Така си разбиват живота - и своя, и на другия човек и на децата си. Но ако трябва да ти вдъхна малко позитивизъм ще ти кажа, че няма срок за появяването на истинската любов в живота. Тя идва в най- неподходящия момент и тогава, когато най- малко я очакваш Любовта е за смелите, за хората, които са готови да се борят за нея и да минат през различни препятствия и трудности.
В привличането всичко е химия, няма разум и мисли. Химията винаги се усеща, не може да се сбърка по беглите погледи и леки усмивки, пеперудите в стомаха, постоянното нервничене, когато човекът е наоколо. Първия контакт със сетивата е най верния . Щом си я харесал действай. Иначе рискуваш да си останеш сам или да живееш с жена, която не обичаш, само защото е била по-активна и е направила първата крачка. Но ако не я харесваш достатъчно и започнеш да си търсиш причини да я харесаш, тогава няма смисъл, не се насилвай. Само ако наистина ти харесва действай или поне ясно й покажи, че я харесваш, може пък тя да е по-смела и да действа тя първа. Ако не опиташ ще ти двойно по-криво, защото винаги ще си задаваш въпроса – дали не си изпуснал любовта, след време най-много ни боли от пропуснатите възможности и неизживяните моменти. Успех!
0
0
Деси
Деси
29.10.2013 16:04
Всеки човек има поне едно разочарование в живота си - дори и най-красивата жена или мъж са оставали с разбити сърца. Според мен първо си отговори дали наистина харесваш това момиче, ако тя събужда онази приятна емоция в теб - пеперудите в стомаха, ако силно те привлича - опитай. Имай предвид, че колкото повече харесваш някого, толкова повече се притесняваш и ти пука, а оттам се панираш двойно. Дали тя ще отговори на чувствата ти, дали ще е любовта на живота ти, няма как да го разбереш докато не опиташ. Имай предивд, че има жени, които не правят първата крачка и ако тя е от тях може да си изпуснеш късмета. Няма нищо по-лошо от неизживяните емоции и пропуснати възможности. Един ден ще съжаляваш, защото може да си изпуснал любовта на живота си. Забрави миналото, просто не си срещнал половинката си, не съди по нея за останалите жени. Нито обвинявай и комплексирай себе си. Давай смело!
0
0
sweetlife
sweetlife
10.09.2013 18:03
Добре, а момичето какво мисли по въпроса? Тя свободна ли е или е обвързана? Който не рискува не печели... зависи и от теб и от момичето, наистина ли има химия? може това да е Момичето нс живота ти и да я изпуснеш, заради страхът си... заслужава ли си?
0
0
Сдм
Сдм
10.09.2013 04:26
Ми ако цял живот се съобразяваш с "едното наум", нищо няма да ти се случи. Каквото и да ти се е случило преди, имай вярата, че то те е направило по-силен и дори и да се повтори, никога няма да те засегне по същия начин, а напротив, лесно ще го преживееш. Действай въпреки това, което си имаш "наум", но не се оставяй да те правят на глупак, отваряй си очите на 4 :)
0
0
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
09.09.2013 11:22
Мда, не може да прекараш живота си в споменът за забития нож. Нека това ти бъде урок, но не и движеща сила в отношенията
0
0
Боги
Боги
08.09.2013 23:19
Не може цял живот да си сам заради такива трепети това трябва да в вътрешна борба и по-скоро да пренебрегнеш себе си заради някои др. Няма как да го избегнеш винаги има риск и ако не го поемеш няма как да спечелиш дай време на нещата не ги прекратявай а ги остави да се случат.
0
0
MK
MK
08.09.2013 20:48
Добре, де, последно харесваш ли я или не? Отговори си на този въпрос и си готов. Ако я харесваш достатъчно, силата да загърбиш миналото сама ще си дойде (ама колко романтично звучи, като от филм :)). Ако продължаваш да си имаш едното на ум, значи не си толкова влюбен в това момиче и по мое мнение не си заслужава да рискуваш. Защото пак може да те предаде. Ако пък е свястна, то файда, защото ти не я харесваш кой знае колко. Сам трябва да решиш дали въпросният човек си заслужава рискът. Не е голяма драма, ако не, други ще се появят.
0
0
maria
maria
08.09.2013 15:25
Ако само се водиш от страхът, че някога си бил наранен и не се довериш отново на себе си и на някой друг- никога няма да изпиташ пълно щастие и винаги ще се питаш: "Ами какво щеше да стане, ако бях... " Никой не е казал, че ще е лесно, но трябва да придобиеш малко смелост и увереност. Дълго време чаках един такъв объркан и наранен като теб и накрая се отказах да се занимавам, защото той явно си живееше в миналото, в онзи момент, когато е бил разочарован и наранен. Късмет!
0
0
Svetla Stoqnova
Svetla Stoqnova
08.09.2013 13:46
Еми няма начин - трябва да се спуснеш по течението, за да разбереш дълбоко ли е или не. В крайна сметка като с предишната не се е получило, с тази може и да ти провърви и тя да е жената на живота ти. Не си пропилявай шансовете само заради това "едно на ум" , защото може и да съжалиш след това.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: