Упражнения за отслабване в лицето

Упражнения за отслабване в лицето

В плановете ви за новата година е да започнете здравословен начин на живот? Или просто имате нужда от промяна?

Отделяне на поне 30 минути за упражнения в ежедневието ви не само ще подобри външния ви вид, но и ще се отрази благотворно на цялостното ви здравословно състояние.

Но когато мислим за упражнения, обикновено пропускаме тази час от тялото ни, която е най-видна – лицето. Включете тези лицеви упражнения в дневния си режим и ще забележите разликата моментално!

Подчертани скули

Винаги сте искали да имате силно изразени скули? Това упражнение ще скулптурира лицето ви. Подпрете с пръсти скулите си и ги повдигнете леко нагоре към очите. Задръжте ги така и в същото време отворете устата си сякаш казвате широко О. Това ще опъне мускулите на бузите ви – би трябвало да го почувствате моментално. Задръжте позицията за 5 секунди и повторете около 10-15 пъти. Упражнението стяга лицето добре.

Брадичка

Стягане на брадичката

Едно от нещата, които най-много ни правят несигурни, е двойната брадичка. Колкото и да сме слаби, ако имаме двойна брадичка, винаги ще се чувстваме много по-пълни, отколкото всъщност сме. За да се преборите с нея, изпълнявайте следното упражнение: Наклонете главата си назад, така че да гледате към тавана. Сложете долната си устна над горната колкото можете по-нагоре. Позата е правилна, когато усетите мускулите покрай челюстта ви да се разтягат. Задръжте за 10 секунди, върнете в изходна позиция и повторете отново 10-15 пъти.

Вежди

Да, има упражнения дори и за вежди! Целта на тези упражнения е повдигане на веждите нагоре за открито и младо лице. Поставете показалеца и средния си пръст точно над веждата си и леко бутнете кожата надолу. Започнете да мърдате веждите си нагоре и надолу, противопоставяйки се на пръстите си. Повторете упражнението 10 пъти, по 6 сета.

Стегнати бузи

Стягане на бузите

За да се отървете от бръчките около устата, които се появяват от усмихване. Затворете си устата и надуйте едната си буза. После я отпуснете и надуйте другата. Повтаряйте това упражнение за около 30 секунди.

За слаби бузи

Това упражнение е главно за отслабване в областта на бузите, но също помага и за цялостно отслабване на лицето. Наклонете си главата назад така, че да погледнете нагоре към тавана. Засмучете и двете си бузи, като риба, колкото можете – повече. Задръжте за 5 секунди и повторете упражнението на 10-15 сета.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати