Здравословно ХраненеПолезна ли е шкембе чорбата?
07 Февр.
Петьо Любомиров
Здравословно ХраненеЗдравословни ли са сушените ябълки?
03 Февр.
Йоана Стоянова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословните ползи от бок чойБок чой е вид китайско зеле, което се различава от типичното. Има тъмнозелени листа и бели стъбла. В 200 г се съдържат само 9 калории и едва грам мазнини, но въпреки това доставя протеини, хранителни фибри и почти всички основни витамини и минерали.
31 Януари
Най-добрите плодове за отслабванеПлодовете са отличен източник на нужните ни хранителни вещества, зареждат тялото с енергия и поддържат хидратацията му особено в топлите летни дни.
31 Януари
Как да се храним, за да намалим нивата на холестерол в кръвтаСърдечните заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб. Една от причините за тях е повишеният холестерол в кръвта. Установено е, че диетата има особено голямо значение за този фактор. С лоша можем да навредим на организма си.
29 Януари
Ядките вече се включват в борбата с излишните килограмиБорбата с излишните килограми се прокламира и води все повече заради опасностите за здравето от прекомерното тегло. Как да се опазим от надвишаването на здравословните за всеки човек килограми?
29 Януари
Коя храна ще ви разсъни по-добре от чаша кафе?Мечтата на мнозина от нас си мечтаят денят им да започне със закуска в кревата и голяма чаша ароматно кафе. Дори онези, които по една или друга причина са ограничили консумацията на кафе, свързват събуждането с кафето.
29 Януари
Защо витамин К е толкова важен и как да си го набавим?Всички знаем колко важни са витамините за правилното функциониране на организма и за здравето ни, както и че най-добрият начин да си ги набавим е чрез правилно хранене. Защо витамин К е толкова важен и как да си го набавим?
28 Януари
Хранителни вещества в тиквичкитеТиквичките имат лек и приятен вкус, който традиционно си пасва с босилек, патладжан, лимон, домати, гъби, магданоз или мащерка в различни ястия. Тиквичката е с ниско съдържание на мазнини, не съдържа холестерол и има само 21 калории.
26 Януари
Здравословни ползи от кафетоКафе! Това е първата мисъл, с която повечето хора се будят всяка сутрин. Какви са ползите от кафето?
24 Януари
Колко е полезна ряпата?През Средновековието ряпата придобива известност в Европа като популярен зеленчук, който се яде от най-бедните прослойки на населението. Днес знаем, че ряпата е сред най-полезните зеленчуци.
24 Януари
Какви храни могат да ядат лактовегетарианцитеВегетарианските диети споделят това, че не включват месо. Но само по себе си вегетарианството има различни разновидности. Какви храни могат да ядат лактовегетарианците?
22 Януари
Неподозираните ползи от зелевия сокЗимата у нас идва с аромата на пълнените зелеви сармички, салата от кисело зеле с олио и червен пипер и с онзи вълшебен зелев сок, който е в състояние да се справи дори и с най-зверския махмурлук.
21 Януари
Източници на цинкЕдин от най-важните минерали, нужни в нашето ежедневие, е цинкът. Благодарение на него можем да усещаме ароматите, активира вкусовите рецептори, помага за синтеза на протеини в тялото, както и за активацията на ензимите.
17 Януари
Храненето след тренировка: Какво трябва да представляваВлагаме много усилия по пътя към мечтаната фигура – тренираме и се храним здравословно. Въпреки това обаче понякога резултатите отнемат време или идват изключително бавно. Една от вероятните причини – не знаем как е правилно да се храним след тренировка.
14 Януари
Нашите категории рецепти
10 075
Рецепти
4 640
5 089
Други